Двама пияни братя от Раковски, строшили главата на пловдивчанин след

...
Двама пияни братя от Раковски, строшили главата на пловдивчанин след
Коментари Харесай

Пияни братя чупят главата на мъж след забележка

Двама пияни братя от Раковски, строшили главата на пловдивчанин след забележка да не чупят гаражни порти и кошчета за отпадък, застават пред Районен съд Пловдив.

Н.П.П. и М.П.П. са упрекнати за това, че на 19.09.2021 година в Пловдив, като причинители, в съучастничество,  са предизвикали на Р.В.Г. две междинни телесни повреди.

Пострадалият е с черепно-мозъчна контузия с импресионна фрактура на слепоочната кост вдясно и пневмоцефалия /наличие на въздух в черепната кухина/.

Нараняването прониква в черепната празнина и предизвиква вътречерепен кръвоизлив с травма на мозъка.

Вследствие на контузиите той страда от нарушаване на съзнанието до степен унесеност, амнезия и мощно главоболие по цялост представляващи разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.

Всичко става след разгулен запой в Пловдив.

На 19.09.2021 година, към 12:00 часа, подсъдимите и  очевидецът О.Д. отишли на посетители в жилището на техен другар – Г.С. в Пловдив, където изпили към един литър водка.

Следобед към 15.00 ч. тръгнали от жилището, и до момента в който вървели по тротоара М.П.П. се обадил по телефона на приятелката си, почнали да се карат и подсъдимият почнал да крещи мощно.

В същия миг потърпевшият Р.В.Г. с още трима негови другари чули крясъците и псувните, като решили да отидат и да видят какво се случва.

Четиримата минали през подлез под блока и излезли наоколо до входа, където видели двамата подсъдими и техния другар, които блъскали по гаражните порти и металните кошове.

Тръгнали към тях и откакто ги доближили потърпевшият попитал кой и за какво блъска.

В отговор М.П.П. пристъпил към потърпевшия и извадил от джобовете си нож и железен бокс като се заканил на Р.В.Г. да го изкорми.

В същото време другият обвиняем Н.П.П. вдигнал от земята бутилка от водка 700 мл, която били взели с тях и от към два метра хвърлил бутилката по потърпевшия.

Бутилката блъснала Р.В.Г. в главата и той се строполил,  гърчейки се на земята, тъкмо в краката на М.П.П.

Възприемайки нанесения удар в главата на потърпевшия и безпомощното му положение, М.П.П. му нанесъл мощен удар с крайник в главата.

Получените удари в главата /нанесени с бутилка и крак/ предизвикали на Р.В.Г. черепно-мозъчната контузия с краткотрайна заплаха за живота.

Делото е планувано в Разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР