Двама пакистански художници - Тарик Хан и Навид Шахзад, реализираха

...
Двама пакистански художници - Тарик Хан и Навид Шахзад, реализираха
Коментари Харесай

Пакистански художници със специален street art проект на столичната ул. „Ф. Ж. Кюри“

Двама пакистански художници - Тарик Хан и Навид Шахзад, осъществиха специфичен street art план на столичната улица „ Ф. Ж. Кюри “. Инициативата е взаимна сред СО-Район „ Изгрев “ и Посолството на Ислямска република Пакистан.

Заместник-кметът на регион „ Изгрев “ Камелия Кюркчиева и Н.Пр. дипломат Мариам Мадиха Афтаб откриха публично красивото произведение и поздравиха пакистанските актьори.

Проектът, който се осъществя през днешния ден освен ще способства за културното разнообразие в региона, само че и облагородява градската среда като промени образа на три разпределителни кутии.

Тарик Хан и Навид Шахзад  пристигнаха в София от Пакистан, а при изрисуването на таблата използваха обичайния пакистански жанр „ Truck art “. Това е обичайната форма на украса в Южна Азия, която включва флорални претекстове и калиграфии. В началото стилът е употребен по-скоро за накичване на транспортни средства. В днешно време Truck Art художниците към този момент творят върху стени, а този вид изкуство се употребява са украса на заведения за хранене, клубове и вътрешна украса на офиси.



„ Много сме признателни на кмета на СО-Район „ Изгрев “, че ни даде тази опция да покажем изкуството на жителите на София “, съобщи Н.Пр. дипломат Мариам Мадиха Афтаб.

„ Всички, които минават отсам или живеят наоколо ще могат да му се любуват всеки ден “, означи заместник-кметът Камелия Кюркчиева.



Едно от благосъстоянията на регион „ Изгрев “ са множеството дипломатическите задачи на неговата територия.

В този мандат един от целите на районната администрация е да развива връзките с посолствата в региона и по този начин да обогатява културно столицата.

Това не е първият сходен план, който районната администрация осъществя. Предишният беше сбъднат през есента на предходната година взаимно с посолството на Федерална република Германия. Тогава художници от Citywize Foundation дружно с децата от региона изрисуваха трафопост в квартал „ Изгрев “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР