Към този час изборният процес протича нормално и в спокойна

...
Към този час изборният процес протича нормално и в спокойна
Коментари Харесай

Гл. комисар Кангалджиев: МВР предприе всички необходими мерки за спокойно протичане на изборния ден

Към този час изборният развой протича обикновено и в спокойна конюнктура. От Министерство на вътрешните работи сме подхванали всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Димитър Кангалджиев.

Приблизително 16 хиляди полицейски чиновници са ангажирани в днешния ден - 15 600 от тях ще охраняват общо 11 800 секции, а останалите са конфигурирани в групи за реакция по инспекции на възможни сигнали за нарушавания на изборните права на жителите, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Димитър Кангалджиев.

Той напомни условието, че в изборните пространства няма да се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранено е използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи посочи, че от началото на изборния ден са признати шест сигнала за нарушавания на изборните права на жителите, по които сега се правят съответните полицейски дейности. От началото на предизборната акция до сегашния миг са формирани 99 досъдебни производства - най –много те са в София, следват Бургас и Варна. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са съотносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл [email protected], уточни още гл. комисар Кангалджиев.
Той акцентира, че за гарантиране всеки един жител да упражни правото си на глас, в днешния ден чиновниците в звената на Дирекция „ Български документи за идентичност “ ще работят от 8.30 до 19 часа и ще издават съответните удостоверения на жителите в случаи на изгубени, откраднати, развалени, унищожени или персонални карти с изминал период.

Продължава работата на Националното междуведомствено звено, което координира активността на Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой и законосъобразното осъществяване на изборите. Осъществява се продан с ЦИК и регионалните звена в страната и ще прави резюме и разбор на получените данни, разяснява още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР