Двама от заложниците на Хамас са с български произход. Техните

...
Двама от заложниците на Хамас са с български произход. Техните
Коментари Харесай

Денков: Двама от заложниците на Хамас са с български произход. Г-жа Йотова много добре знае, че всичко, което трябваше да бъде направено, вече е направено

„ Двама от заложниците на „ Хамас ” са с български генезис. Техните баби и дядовци са живели в България, след което са отпътували за Израел. Г-жа Йотова доста добре знае, че всичко, което трябваше и можеше да бъде направено, вече е направено. Съдействаме оптимално на израелските управляващи, с цел да могат да договарят и да търсят благоприятни условия за позитивно развитие на обстановката ". Така министър председателят Николай Денков разяснява въпроса за вицепрезидента Йотова, която попита през вчерашния ден, дали заложниците с български генезис имат и български паспорти.

Той акцентира, че преди две седмици не е знаел за български заложници, каквато информация се появи в медиите. " Тогава нямахме сходни данни. Но в това време се появиха. Това беше и повода с госпожа Габриел да заминем за Израел ”, безапелационен е Денков.

Премиерът разяснява и въпроса с настояването да бъде освободен шефът на ДАНС Пламен Тончев. „ Мисля, че позициите бяха ясно казани. Изпратил съм стимулирано писмо до президента, което би трябвало към този момент да е качено на уеб страницата на Министерски съвет. В него има законови претекстове, за какво има проблем с ръководителя на ДАНС. Колкото по-бързо бъде решен този проблем, толкова по-добре ”, акцентира Денков. И добави: „ Това, което мога да направя, е да съблюдавам закона. В същото време е ясно, че отговорността за националната сигурност е на държавното управление и персонално моя. Затова се надявам президентът да разбере, че позицията му е незащитима сега ”.

Един от мотивите за поисканата оставка беше отводът на Пламен Тончев да освободи заместника си Деньо Денев поради абсурда с машините в деня за размисъл преди първия тур. Днес пък предстоял диалог сред премиера и министъра на електронното ръководство Александър Йоловски.

На въпрос какво ще вършат след края на идната година, когато ротацията на премиерското място изрече, той уточни: „ Надявам се, че ще се стигне до ротацията, тъй като имаме стратегия, която би трябвало да осъществим. Дали ще стана министър председател зависи от това дали има ясно написани цели – повишение качеството на живот и превъзмогване на демографската рецесия в България. Ако успеем да сложим тези цели ясно на масата, аз имам концепция по какъв начин могат да бъдат решени. Тези хрумвания би трябвало да бъдат трансферирани в управническа стратегия за 2025-2026 година Тогава на драго сърце бих се присъединил още веднъж ”, уточни той.

" Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали такава е планувана. Трябва да се продължи нататък. Изборите завършиха. Предизборните рецензии, закани и мнения би трябвало да приключат и да продължим да работим нататък “, прикани министър председателят.

Инфо: Нова телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР