Двама от тримата арестувани в Лондон за шпионаж българи, които

...
Двама от тримата арестувани в Лондон за шпионаж българи, които
Коментари Харесай

Обвинените за шпионаж българи не са номинирани от партии за членове на СИК в Лондон

Двама от тримата задържани в Лондон за шпионаж българи, които за изборите на 4 април 2021 година са били ръководители на секционни изборни комисии (СИК) в Лондон, са препоръчани не от политически партии, а от българската общественост. Това оповестява Българската телеграфна организация (БТА), като се базира на информация от Министерството на външните работи (МВнР).

Катрин Иванова е била ръководител на СИК в посолството в Лондон, а Бисер Джамбазов е отговарял за секцията в Ийлинг. „ Същите са номинирани от българската общественост в Лондон и от Инициативен комитет за секция в Ийлинг, Лондон “, оповестява външното министерство за Българска телеграфна агенция.

Министерството се базира решение на Централната изборна комисия (ЦИК) от 27 март 2021 година То променя и добавя предходно решение, защото партиите не са подали задоволително имена за членове на секции в чужбина и това постанова Министерството на външните работи да прави номинации.

 

„ Ръководителите на съответните дипломатически или консулски представителства, министърът на външните работи или оправомощеният от него заместник-министър могат да вършат оферти въз основа на оферти от организации на български жители в съответната страна, показват още от външното ни ведомство “, написа още Министерство на външните работи до Българска телеграфна агенция.

Решението на ЦИК от 27 март препраща към по-ранно от 22 март. То е за първичните назначения на членовете на секции в чужбина. В него липсват имената на Катрин Иванова и Бисер Джамбазов.

 

www.dnevnik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР