Двама от шестимата задържани моряци от екипажа на българския кораб

...
Двама от шестимата задържани моряци от екипажа на българския кораб
Коментари Харесай

Повдигнати са обвинения на двама от задържаните българи за кораба, хванат с кокаин в Ирландия

Двама от шестимата арестувани моряци от екипажа на българския транспортен съд " Верила " са с повдигнати обвинявания, заяви в неделя.

Новината идва, откакто на 21 декември беше обявено, че на стойност към 21 млн. евро на борда на кораба. Той е благосъстоятелност на българската компания " Параходство Български морски флот " (БМФ). души.

Би Би Си написа, че Камен Петков , на 35 година, и Никола Пенчев , на 32 година, са упрекнати в владеене на несъмнено количество кокаин за продажба и доставка. Те са се явили в окръжния съд в град Лимерик в неделя следобяд и следва да се явят още веднъж на 29 декември.

Според английската медия другите четирима мъже са били освободени от ареста и сега се приготвят досиета за шефа на прокуратурата.

По-рано българският вътрешен министър Калин Стоянов сподели, че екипажът на " Верила " се е състоял от 17 български жители и един украински.

" Верила " е дошъл в пристанището Фойнс на западния бряг на Ирландия на 19 декември, като по документи е превозвал зърно. Според Би Би Си той към момента се намира там и следствието продължава.

Дрогата е била опакована в пластмасови бали, към които са били прикрепени избавителни жилетки и GPS устройства, и е била готова за изхвърляне зад борда.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев , че трима от шестимата арестувани са правили закононарушения в България, са свързани с обири и увреждане на имущество.

БМФ е част от активите на „ Адванс пропъртис “ , което е под контрола на братя Домусчиеви. През 2022 година Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно реши, че Домусчиеви дължат неустойки по контракт за приватизацията на БМФ в размер на 25,3 млн. лева след дълга правосъдна борба.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР