Двама от предложените за зам .-шеф и член на КПКОНПИ,

...
Двама от предложените за зам .-шеф и член на КПКОНПИ,
Коментари Харесай

Предложените за КПКОНПИ хора били от ”враждуващи” лагери

Двама от препоръчаните за зам.-шеф и член на КПКОНПИ, са доста правилни хора на Цветан Цветанов и така наречен „ Библиотекарски ” кръг. Миналата седмица ръководителят на антикорупционният орган Пламен Георгиев внесе имената им за гласоподаване в националното заседание. Любопитното е, че обратно във времето, те били от ”враждуващи ” лагери. Ето за какаво става дума:
Ако препоръчаният за заместител Антон Славчев бъде определен, това значи, че „ Библиотекарите” отново са се „ уредили”, разясниха пред Фрог източници от ДАНС. Те припомниха, че в края на предходната година Славчев е оглавил дирекция „ „Картотека и архив" (служба в ПГУ) ” в ДАНС, призвана да лови рушветчиите в ръководството. Агентите от родното ФБР признаха, че това не може да не е станало без съдействието на Светлозар Лазаров-бивш основен секретар на Министерство на вътрешните работи. „ Сдушиха се с Лазаров при започване на 2012 година, откакто Славчев беше изпъден от дирекция „ Правна”.

Беше написал 12 страници донос против шефа си Ангел Риджаков. Тогава всички чиновници от звеното изпратиха писмо до шефа на ДАНС, с което опазиха Риджаков. След абсурда Лазаров го притегли в звено „ Енергетика”. След това го пратиха за дава отговор за миграцията. Всички знаем, че Антон Славчев е индивида на Светлозар Лазаров в ДАНС ”, допълниха информаторите ни. Още тогава Фрог позволи, че Славчев е комплициран на този пост, с цел да може след съставяне на единния антикорупционен орган, той да заеме висока началническа служба. Медията ни се оказа оракул. Видя се, че тъкмо по този начин става.

Предложеният за член на организацията Пламен Йоцов е оглавявал звеното за опиати в ГДБОП. Колегите му го разказват като кардинален и работяга. Известно на всички е дългогодишното му другарство с някогашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Като оперативни двамата даже дълго време са делили една стая. Оттам се прави и връзката на Йоцов с дясната ръка на Бойко Борисов-Цветан Цветанов. По време на тройната коалиция ГДБОП мина под шапката на ДАНС.

Управляващите тогава се пробваха да създадат тотална чистка на водещите антимафиоти. Пламен Йоцов попадна точно в този черен лист. Ченгета описаха пред Фрог, че от управлението на ДАНС тогава сглобили на Йоцов класическа конспирация, тъй че да му бъде лишен достъпа до класифицирана информация, а по-късно да бъде отхвърлен. Пъкленият проект съумял и доста скоро Йоцов бил махнат. Малко по-късно той потърсил правата си в съда.

Експерти по сигурност, които следят тези процеси се чудят по какъв начин в този момент Антон Славчев, който минава за непосредствен до хората от Тройната коалиция ще се схваща с Пламен Йоцов, преследван от тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР