Двама от най-опитните аматьори в България - Димитър Каленов и

...
Двама от най-опитните аматьори в България - Димитър Каленов и
Коментари Харесай

Димитър Каленов и Стефка Бончева триумфираха в Ува Нестум Оупън


Двама от най-опитните дилетанти в България - Димитър Каленов и Стефка Бончева завоюваха купите в първото издание на Ува Нестум Оупън на фамилната тенис и СПА верига Уикенд Тур. При отлични условия играчи и другари прекараха три незабравими дни в петзвездния комплекс до Гоце Делчев. Надпреварата стартира в събота, като мъжете бяха разграничени в 5 групи по 4 играчи, а дамите - в две по 5. Въпреки проливния дъжд в събота след обяд бяха изиграни всички мачове от програмата, като последната среща стартира в 21 часа. Както се очакваше, любимците за купата Найден Жеков, Цветомир Ценков и Димитър Каленов излязоха от групите. След доста оспорвани срещи до финала стигнаха Найден Жеков и Димитър Каленов и показаха на публиката същинско представление. Найден стартира стремително с 3:0 и когато всички чакаха лесна победа, Каленов се приспособява към влажния терен и обърна резултата до 3:5. Найден взе идващия сервис гейм, само че същото направи и Каленов. Така след 6:4, доста напрежение и отлични разигравания победител стана Димитър Каленов.

При дамите с цялостен актив от групите излязоха сестри Бончеви. Стефка и този път не бе спряна и победи Петя с 6:4. Отлично се показа и Ива Дарданова, която записа първи полуфинал, откакто роди преди по-малко от 2 месеца. Всички финалисти получиха ваучери от магазини Спорт Бокс на обща стойност 500 лева, а огромните награди за първенците - отмора в Ува Нестум - бяха връчени от притежателя на комплекса Иван Биларев. Той съобщи подготвеност шампионатът да стане обичаен и получи специфичен плакет за положителната организация. Мениджърът на Уикенд Тур Ивайло Цанков връчи на Цвети Стаменкова и Теодор Атанасов бутилка вино за най-усмихната двойка, а като най-позитивен участник с ваучер за СПА процедури в комплекса беше отличен Петър Бозуков.

Както нормално, околните и приятелите на тенисистите не скучаха по време на шампионата. Домакините предоставиха съвършени условия за отмора, като огромна част от участниците се настаниха в комплекса още в петък, а някои избраха да удължат 5-звездната тенис отмора и дойдоха в четвъртък. След това уплътниха времето си със СПА процедури, винени турове в избата на Ува Нестум и разходки в долината на река Места. Организаторите от Уикенд Тур също се погрижиха за изненади на участниците като приготвиха специфична торта за децата по случай 1 юни.

Следващата дестинация на Уикенд Тур е комплекс Green Life Beach в Каваци, където от 25 юни до 1 юли ще се организира дългата тенис почивка Green Life Tennis Holiday. Повече информация за веригата и за идните шампионати можете да намерите на уеб страницата на Weekend Tour.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР