Двама от кандидатите за кметове в Приморско се оплакват от

...
Двама от кандидатите за кметове в Приморско се оплакват от
Коментари Харесай

Първи сигнали за проблеми с изборния процес

Двама от претендентите за кметове в Приморско се оплакват от лица, които е трябвало да бъдат дерегистрирани от изборните описи.

Двама от претендентите за кметове се жалват, че имената на тези гласоподаватели към момента участват в описите.

В момента ОИК организира съвещание за постъпилите тъжби и ще излезе с решение, предадоха от Българска национална телевизия. 

Две от жалбите ще бъдат препратени до ГРАО и ЦИК за мнение, а третата е основателна, допълниха от Общинската изборна комисия. В Приморско изборният ден е почнал в точния момент, като са отворени 9 изборни секции.

От Нова телевизия оповестиха за нарушаване в секция в Бургас, където е била извадена втора кутия за хартиените бюлетини, без обаче тя да е била обозначена, както се изисква по закон. Урната е била планувана за разписките от машините, само че откакто те бяха отстранени с решение на ЦИК, се оказаха непотребни. В опит да " улеснят " себе си членовете на една от секциите в Бургас я извадили, само че не сложили лепенки и печати. След като нарушаването било открито, бюлетините били извадени и вкарани назад в законната урна. 

Хасковски медии пък осведомят за пропаганди в изборния ден. Става въпрос за пропагандни материали, които са на по-малко от 50 метра от секция в учебно заведение в квартал “Единство “. ОИК е разпоредил те да бъдат отстранени.

 

Има сигнал, че в секция на гласоподавател са дадени две идентични бюлетини. Те са пуснати в урната, като на едната няма втори щемпел и ще бъде регистрирана като недействителна. Дадени са инструкции, като при наново нарушаване ще има наказване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР