Двама от героите на САЩ94 дадоха старт на футболния турнир

...
Двама от героите на САЩ94 дадоха старт на футболния турнир
Коментари Харесай

Героите от САЩ94 Ивайло Йорданов и Бончо Генчев дадоха старт на Грабни Купата в Горна Оряховица

Двама от героите на Съединени американски щати " 94 " дадоха старт на футболния шампионат " Грабни Купата " в Горна Оряховица. Стотиците участници и фенове на ст. " Локомотив " приветстваха именитите Йвайло Йорданов и Бончо Генчев, всеки искаше да се снима за спомен с двама от златното българско потомство. И двамата са оставили значима диря в локалния футболен отбор, в националния тим и в лисабонския гранд Спортинг.

Редом до легендите измежду формалните лица бяха още кметът на града инж. Добромир Добрев, зам.-кметът за " Икономическо развиване, спорт и интернационалните връзки " Стефчо Алипиев, ръководителят на " Асоциация спорт в свободното време " Анатоли Илиев и други Празничното въодушевление се ускорява от обстоятелството, че тази година Горна Оряховица е избран от АCES Europe за " Европейски град на спорта ".

" Радваме се да виждаме повече сходни прояви, повече хора да спортуват по стадионите и залите. Горна Оряховица е част от огромната верига от съревнования и е това се случва в годината, когато сме с купата " Европейски град на спорта, " сподели кметът Добрев. След това с прочувствено одобрение към присъстващите се обърна Бончо Генчев, а Ивайло Йорданов пожела триумф на всички участници с апела да се забавляват от играта през уикенда.

Надпреварата " Грабни Купата " събира елитните аматьорски тимове от района, които ще излъчат нови два отбора с визи за огромния край в Албена през есента. Досега своите финалисти дефинираха шампионатите по минифутбол в Стара Загора, Пазарджик и Сандански. Сега на именития ст. " Локомотив " в Горна Оряховица финалната скица за есента ще се запълни с нови два състава. Още в първия ден в групите се оправдаха прогнозите за доста оспорвани мачове. Утре, неделя дуелите не престават от 9.30 ч. с директните елиминации от четвъртфинали нагоре, към 12.00 ч. ще стартира финалът, незабавно по-късно е награждаването и закриването на шампионата.

Сред сътрудниците на уредниците от " Асоциация спорт в свободното време " в реализирането на плана по стратегия Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развиване на футбола, Европейската федерация по минифутбол и други

След Горна Оряховица този уикенд, веригата от аматьорски шампионати " Грабни купата " продължава с районните съревнования поредно в Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият край е плануван за 13-17 септември в Албена. Все още има по няколко свободни места за допълнение на схемите с тимове в тези 3 града, така че можете да се запишете за квалификациите посредством уеб страницата на проявата:.
 Бончо Генчев: Шмайхел едвам избави един мой удар, очаквам мача с неспокойствие
Генчев: Шмайхел едвам избави един мой удар, очаквам мача с неспокойствие

" Вярвам, че ще дойдат доста хора "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР