Двама младежи бяха задържани за стрелба по автобус от градския

...
Двама младежи бяха задържани за стрелба по автобус от градския
Коментари Харесай

ОБЗОР: Арестуваха мъж за убийството в Пловдив, деца стреляха по автобус и едва не уцелиха шофьора

Двама младежи бяха арестувани за пукотевица по рейс от градския превоз. Стъклото на рейса е счупено, а водачът се разминава на косъм.

Откриха търсения за жестокото ликвидиране на 49-годишния Смаил в „ Харман махала ”, научи  TrafficNews . Припомняме, че на 20 февруари, жертвата бе открита в уличка в махалата в дребните часове на деня. Малко по-късно и от полицията потвърдиха, че мъжът е арестуван. 

 

Ремонтът на бул. „ Хаджи Димитър ” внезапно спря, алармираха читатели нa TrafficNews. Проверка на наш кореспондент преди обяд откри, че на място с изключение на защитата и няколко багера, няма нито един служащ. Въпросът е за какво? Вижте повече тук:щ

Стрелката единствено за ляв завой на кръстовището на бул. „ Руски “ с ул. „ Янко Сакъзов “ ще стане права – лява и в двете направления. По същия метод ще се усъвършенства придвижването по бул. „ България “ при входа на пожарната до панаира. Това заяви заместник-кметът по превоз Тодор Чонов след съвещание на експертния съвет на общинската комисия по сигурност на придвижването.

Община Пловдив е направила оферта от 4,9 млн. лв. за закупуването на зала „ Строител ”, като до края на седмицата притежателите би трябвало да отговорят. Предложението е средствата да се платят в две бюджетни години 2023 и 2024 година, съобщи зам.-кметът по финанси Величко Родопски.

Девет учебни заведения в Пловдив могат да получат финансиране тази година за модернизиране на образователната си инфраструктура и възобновяване на цялостния образ на постройките по Националния План за възобновяване и резистентност (НПВУ). Община Пловдив към този момент подаде плановите оферти, които са на стойност близо 37 млн. лева, от които близо 33 млн. са от европейски средства, а 4 млн. лева съфинансиране от общинския бюджет. Вижте кои са препоръчаните учебни заведения:

Луксозен автомобил " Ролс-Ройс " е пуснат на търг от частния правосъден реализатор от Пловдив Драгомира Митрева. Колата е част от имуществото на бизнесдамата Десислава Авакум Ванн. Заради задължения обаче против нея е заведено изпълнително дело, а автомобилът става обект на обществена обмен, с цел да може с парите от продажбата да се изплатят отговорностите ѝ към кредитори. 

Вижте в началото оповестената цена на автомобила:

След седем години зад решетките, някогашния служител на реда Венцислав Караджов, който умъртви родителите си по нечовечен метод, излиза под домакински арест с гривна за следене, научи  TrafficNews . Върховният касационен съд е промени мярката за неотклонение от „ задържане под стража ” в " домакински арест ". 

Нелеп случай с калъф за телефон вкара в болница пловдивчанка, научи  TrafficNews . Дияна Плачкова била призната за лечение на химическо изгаряне на краката, откакто количеството течност, с която е цялостен калъфът, се изляла върху краката ѝ. 

Мъж на 33 години тормози жителите на Иван Вазово. Той е потрошил три автомобила, след което е арестуван от органите на реда и е откаран в център за психологично здраве,

Въпреки пролятите сълзи от двете дами, организаторки на схемата за изнудване на възрастни хора, Окръжен съд- Пловдив ги остави в ареста за непрекъснато. 25- годишната Атанаска Георгиева и 45-годишната Вида Колева се изправиха през днешния ден пред магистратите с искане за по-лека мярка за неотклонение, откакто Районен съд- Пловдив преди няколко дни ги остави в ареста.

Районът на Сточна гара в Пловдив продължава да се употребява от наркозависими мъже, които съвсем всекидневно се инжектират венозно. Месеци откакто медията ни писа по мотива, а институции се задействаха за инспекции, казусът към момента е на дневен ред. За това сигнализират живеещи наоколо, които са извънредно обезпокоени от смущаващата процедура на наркозависимите.

Петима чиновници на РДПБЗН Пловдив  бяха наградени с оценки в влиятелния народен конкурс " Пожарникар на 2022 година ". Президентът награди и екипите, взели участие в избавителните акции в Турция Борис Канагрохов-инспектор в група ДПК, и сътрудниците от бранш СОД - мл специалистите Христо Чолаков и Динко Криворов, както и младши инспекторите Красимир Добранов и Ивайло Иванов са измежду спечелилите в националното издание на състезанието, който се организира по самодейност на ГДПБЗН за 28 - ми следващ път.

Пловдивските полиция и прокуратура започват битка с пазаруването и продаването на гласове и закононарушения по Изборното законодателство. „ Мерките, които ще бъдат взети в изботния ден на 2 април, няма да бъдат по-различни от предходните. Ще създадем всичко допустимо за протичането на почтен и либерален избор. Единственото по-различно е връщането на хартиената бюлетина, което ще докара до усложнение поради по-дългото култивиране на резултатите “. Това съобщи шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов след извършена кръгла маса по отношение на застраховане на сигурността по време на идните предсточни парламентарни избори.

Пловдивчанка търси подпомагане от хора в обществената мрежа. Тя описа за страховита преживелица, сполетяла нейния брачен партньор и кучето им. Преди дни мъжът излязъл с домашния им любим на разходка в региона на центъра на града. В този миг домашно куче от породата питбул ги атакува и съумява да ги нахапе съществено. Кучето има рани по тялото и лапите, а мъжът тежко захапване по ръката. Предстои му оперативна интервенция.

Младежи са се задушили в лек автомобил, оповестиха от полицията в Шумен. Загинало е 19-годишно момче, а 14-годишно момиче е в реанимацията на МБАЛ - Шумен. Лекарите се борят за живота й.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР