Двама министри се освобождават само седмица след клетвата на служебното

...
Двама министри се освобождават само седмица след клетвата на служебното
Коментари Харесай

Радев: Димитър Главчев изпълнява щенията на своя партиен началник

Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата на служебното държавното управление. Това е неуспеха на конституционната промяна. Партиите обезмислиха служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Виждате от партийни събрания по какъв начин се дават разпоредби, по какъв начин се заплашва министър-председателят.
 
Надявам се господин Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и върху цялостното доверие в изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф. Това съобщи Румен Радев в коментар на желаните от служебния министър председател рокади на двама министри - на външните работи и на земеделието.
 
За поста на първи посланик Главчев предложи Даниел Митов, който е заместник-председател на Политическа партия ГЕРБ, а на мястото на Кирил Вътев е препоръчан Георги Тахов.
 
Според последните промени в Конституцията тези кадрови промени в кабинета би трябвало да бъдат утвърдени от президента. Радев разгласи, че ще беседва със служебния министър председател в петък.
 
" Ще упорствам министър председателят Главчев да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет, който е равно далечен от всички партии. В петък ще го поканя да обсъдим неговите оферти за рокади, само че не може да се оферират за министри зам.-председатели на политически партии ", добави Радев. 
 
И добави: " За външния министър стана ясно от къде идва заръката. Кой поръча промяната и на земеделския министър, който господин Главчев персонално показа за оставане в служебното държавно управление в дух на последователност и потвърден мениджърски метод. Според вас не е ли необичайно министър-председател да си сменя през ден мнението и обикновено ли е през ден да сменяме министри? ", запита Румен Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР