Двама министри отговаряха пред депутатите днес за мерките срещу разпространението

...
Двама министри отговаряха пред депутатите днес за мерките срещу разпространението
Коментари Харесай

Здравният министър разкритикува депутати, че са в парламента без маски

Двама министри отговаряха пред депутатите през днешния ден за ограниченията против разпространяването и следствията от ковид. Според здравния министър народните представители дават неприятен образец на хората, а просветителният Данаил Вълчев успокои, че няма да има възпитаници, които да пропуснат уроци.

" Какъв разсъдък и угриженост демонстрираме в тази зала, когато половината от народните представители стоят без маска в затворено пространство? Кое в заповедта на министъра не е ясно? Това е значим детайл - даваме образец на всички, които ни гледат ", съобщи проф. Костадин Ангелов.

Повод за това стана въпрос от депутата Георги Михайлов от левицата по време на парламентарния надзор за взетите ограничения в учебните заведения поради коронакризата. Той прикани министъра за разсъдък и угриженост и да не се стигне до управнически решения против присъствената форма на образование. Михайлов посочи, че вирусът не е толкоз рисков за децата и те не се заразяват толкоз.

Здравният министър се обърна към сътрудника си и като към доктор, като уточни, че той схваща прелестно риска от неносенето на маска:

" Вие като доктор го разбирате прелестно, тъй като постоянно сте носил маска, когато сте взели участие в трансплантирането на костен мозък на пациенти и знаете, че маската защищава ".

Ангелов разяснява, че не схваща причините зад това да не се носи маска на закрито в Народното събрание. Според здравния министър заповедта му е ясна.

" Вие познавате огромна част от лекарите, които се разболяха и починаха. И на техните фамилии ли да разбираем, че не мислим като лекари и хора, които би трябвало да проявим разсъдък в рецесията? ", разяснява Ангелов.

" Предвижда се закупуването на най-малко 80 000 устройства за електронно образование - 20 000 за учители и 60 000 за ученицитe. Системата е доста готова, в това число и от техническа обезпеченост ", сподели пък министърът на образованието Красимир Вълчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР