Двама мигранти са били намерени мъртви снощи край брега на

...
Двама мигранти са били намерени мъртви снощи край брега на
Коментари Харесай

Двама мигранти са били открити мъртви край гръцкия остров Лесбос

Двама мигранти са били открити мъртви нощес край брега на гръцкия остров Лесбос в източната част на Егейско море от постоянен патрул на европейската гранична работа ФРОНТЕКС, оповестява гръцката държавна телевизия ЕРТ.

На катера на ФРОНТЕКС постъпил сигнал за кораб със забележителен брой пасажери на борда, който се намирал в региона макар бурните ветрове.

Според гръцката брегова защита яхтата с мигрантите пристигнала на острова и пасажерите в нея избягали в планински регион. Поради неприятното време плавателният съд на ФРОНТЕКС не могъл да се приближи задоволително. Незабавно била известена полицията, която намерила в планината 57 мигранти, които били отведени в карантинната зона на центъра за банкет и идентификация в Кара Тепе.

Телата на двете жертви са откарани в болничното заведение в Митилини за аутопсия. Освен това съгласно показанията на един от мигрантите още един от пасажерите в яхтата е паднал в морето след конфликта на плавателния съд със скалистия бряг и оттогава е в неопределеност. Продължават дейностите по издирването му.

Въпреки неприятното време за 48 часа в разнообразни региони на Лесбос са избавени 385 бежанци и мигранти. Около 60 % от тях са от Афганистан, следват мигрантите от Сирия, Етиопия и Еритрея.

В момента в центъра в Кара тепе са настанени 5888 мигранти. Очаква се този брой да спадне, тъй като през тази седмица 1000 от жителите му ще бъдат репатрирани, а 400 се чака да получат паспорти и да заминат за мечтаните си дестинации.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР