Двама мъже, заразени с COVID-19, са починали в Разград. Това

...
Двама мъже, заразени с COVID-19, са починали в Разград. Това
Коментари Харесай

Още двама българи загубиха битката с коронавируса

 Двама мъже, инфектирани с COVID-19, са умряли в Разград. Това сочат данните на Регионалната здравна ревизия в града.  Става въпрос за мъж на 78 година от село Гороцвет, община Лозница. Той е признат на 24 юни с голям брой съпътстващи болести и в повредено общо положение в Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Св. Иван Рилски – Разград " АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград). Починал е на 29.06.2020 година в 19 ч. Другата жертва е мъж на 53 година от село Ясеновец, община Разград. Той е приет в болница е на 07.06.2020 година в МБАЛ – Разград. Интубиран е на 10.06.2020 година – на апаратна вентилация. Мъжът е с съпътстващи болести. Починал е на 29.062020 година в 22 ч. и 30 мин.

На 29 юни е доказана една позитивна проба за съществуване на COVID-19 на гражданин на област Разград. Става въпрос за мъж на 78 година от село Синя вода, община Лозница. Той е потърсил е здравна помощ на 26 юни в Многопрофилна болница за интензивно лекуване – Търговище, където е приет в болница в отделението за инфекциозни заболявания. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е проучен e в лабораторията към Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване " Св. Марина " – Варна. Резултатът от 29.06.2020 година от проучването PCR SARS-CoV-2 (специален тест за съществуване на болест с коронавирус) е позитивен.

Във връзка със обявените нови два случая в Националната осведомителна система, РЗИ – Разград осведоми, че разликата в броя на случаите е по-късното регистриране в осведомителната система  на случая  с жена на 42 година от село Ясеновец, приета в болница в Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване " Канев " гр. Русе.

Същият случай е обявен от РЗИ на Министерството на здравеопазването и на Областния щаб за битка с ковид в област Разград на 27.06.2020 г.  Към днешна дата общият брой на записаните инфектирани с COVID-19 поданици на област Разград е 69, от тях дейни са 42. Няма новоизписани от МБАЛ – Разград. Общият брой на поставените под карантина в област Разград e 517.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР