Двама състезатели загинаха по време на плуване по време на състезание Ironman в Ирландия

...
Двама мъже загинаха по време на частта за плуване на
Коментари Харесай

Двама мъже загинаха по време на частта за плуване на състезание Ironman в Ирландия в неделя, съобщиха местните власти.

Съветът на окръг Корк каза, че е " дълбоко натъжен от трагичната загуба на двама участници в състезанието" по време на събитието в Youghal в югозападна Ирландия.

Ирландският телевизионен оператор RTE каза, че двамата мъже, единият в средата на 60-те и един в средата на 40-те, са починали в отделни инциденти по време на 1,9 километра (1,2 мили) плувна част от състезанието. Първоначално събитието беше планирано за събота, но беше отложено за един ден поради тежки метеорологични условия.

изявление във Facebook.

„Споделяме нашите най-големи съчувствия със семействата и приятелите на спортистите и ще продължим да им предлагаме подкрепата си, докато преминават през този много труден момент. Благодарим на персонала по безопасността и първите лица, които реагираха бързо, за да осигурят медицинска помощ на спортистите."

Двамата мъже бяха обявени за мъртви в сцена, съобщават местните медии.

Те се състезаваха в така нареченото събитие половин Ironman, което също включва 90 километра (56 мили) велосипедна писта и 21,1 километра (13,1 мили) бягане.

Кметът на окръг Корк Франк О'Флин, който беше на финала на събитието, каза пред RTE, че много от спортистите не са били напълно наясно какво се е случило. Той каза на телевизионния оператор, че решението да продължи събитието „е било трудно.“

„Не се съмнявам, че ще има пълно разследване и очаквам с нетърпение докладите за това и това е нещо, което аз поискайте да го разгледат“, каза той пред RTE.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР