Двама мъже, участници в схема за телефонни измами на територията

...
Двама мъже, участници в схема за телефонни измами на територията
Коментари Харесай

Спипаха мулета на измамници

Двама мъже, участници в скица за телефонни измами на територията на Сливенска област, са арестувани в хода на формирано досъдебно произвеждане по тъжба на 72-годишна жителка на град Котел.

Възрастната Ганка Мецова подала жалбата си в местото районно управление (на МВР) " Полиция “ на 18 януари. В нея тя обяснила, че на същата дата е получила многочислени позвънявания на домашния си телефон в началото от непознати, които я заплашили с мъчения, в случай че не им съобщи спестяванията си, а по-късно от мъж, който се показал за шеф на престъпните в Сливен. Последният я " помолил “ да се включи в акция за задържане на рискови нарушители, в чийто дири били влезнали неговите подчинени. Тя трябвало да даде краткотрайно наличните си пари и бижута, които ще й бъдат върнати още на същия ден от министъра на вътрешните работи в наличието на ефирен екип.

На 20 януари са арестувани 50-годишният гражданин на Котел Атанас Караколев и ортакът му от град Елена Павел Кръстев на 33 години. При обиските от тях са конфискувани подхвърлените от баба Ганка 2 000 лева и купчина златни украшения.

Работата по откриване и документиране на незаконната им активност продължава. Според осведомени с досъдебното произвеждане позвъняванията са били направени най-вероятно от Румъния с тамошни СИМ-карти, написа " Монитор ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР