Двама мъже са задържани при операция срещу наркоразпространението на територията

...
Двама мъже са задържани при операция срещу наркоразпространението на територията
Коментари Харесай

Две наркооранжерии разкри полицията в Ловешко

Двама мъже са арестувани при интервенция против наркоразпространението на територията на облат, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
Акцията е част от провеждащите се в цялата страна профилирани полицейски интервенции против наркоразпространението, под управлението на прокуратурата.
Подробности за сполучливата реализация показаха административният началник на Окръжна прокуратура - Ловеч Валентин Вълков и заместник-директорът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Цветозар Цанков.
До вчерашните разкрития се стига след взаимна оперативно-издирвателна работа на криминалисти от ОДМВР и районно управление (на МВР) Ловеч и окръжната прокуратура в града. В хода на работата, в хотел в центъра на Летница, и прилежащи към него здания, криминалистите откриват три пространства за развъждане на и построени към тях високотехнологични и скъпи съоръжения: вентилационна, осветителна и напоителна. Имало и настрана помещение за сушене на добитото количество марихуана.
В непосредствена непосредственост, в прилежаща постройка, са разкрити още няколко пространства, с друга наркооранжерия, още веднъж с пригодени за сушене и произвеждане на канабис пространства.
 Полицията в Панагюрище разкри нарколаборатория Полицията в Панагюрище разкри нарколаборатория
Полицията в Панагюрище разкри нарколаборатория, която се е намирала в дърводелски завод. До установяването на противозаконната активност се стиг...
И в двете лаборатории са открити изсушени количества, подготвен за експедиция, с общо тегло към 50 кг, а общият брой на зелените растения в пространствата е малко под 700. При направените полеви проби откритите растения са дали позитивна реакция канабис. По първични данни, арестуваните количества канабис са с пазарна стойност, равняваща се на десетки хиляди лв..
На този стадий са арестувани двама поданици на гр. Летница, като на единия е наложена мярка за неотклонение до 72 часа и следва внасяне на искане за непрекъснатото му задържане. В развой на изясняване е съпричастността към действието и на трети човек.
От началото на годината до 20 август на територията на Ловешка област са формирани 77 досъдебни производства за държане и произвеждане на, а привлечените към отговорност са 55-ма.
Отново бе припомнено, че със старта на образователната година, под управлението на прокуратурата, на територията на цялата страна е планувано провеждането на профилирани полицейски интервенции с акцент предварителна защита и недопускане на разпространяване на наркотични субстанции измежду учениците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР