Двама мъже са при специализирана операция срещу престъпления с културно-исторически

...
Двама мъже са при специализирана операция срещу престъпления с културно-исторически
Коментари Харесай

Двама са задържани при спецоперация срещу престъпления с културно-исторически ценности в Пловдив

Двама мъже са при профилирана интервенция против закононарушения с културно-исторически полезности в Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Процесуално-следствените дейности са осъществени под управлението на Окръжна прокуратура – Пловдив.

В понеделник чиновници на отдел „ Криминална полиция “ при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи подхванали претършуване на адреса на 50-годишен мъж, за който е добита информация, че е предложил за продажба по интернет копия на антични монети.

При процесуално-следствените дейности в жилището му са открити голям брой принадлежности, везни, микроскоп и матрици за направа на подправени монети. Иззети са и няколко монети от бял метал, чиято културно-историческа стойност следва да бъде изяснена с експертиза. С полицейска заповед мъжът е арестуван за период до 24 часа.

Ден по-късно от сътрудниците им от Второ Районно ръководство на МВР-Пловдив бил арестуван 64-годишен мъж, обвинен за противозаконна иманярска активност. В парцела му са открити металотърсач и 21 монети, произходът и датирането на които също предстоят да бъдат оценени.

По случаите са формирани две досъдебни производства за закононарушение по член 278 от Наказателен кодекс. Работата на проверяващите продължава под наблюдаване на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР