Двама мъже са осъдени на доживотен затвор в Индия за

...
Двама мъже са осъдени на доживотен затвор в Индия за
Коментари Харесай

Голямата уста на папагал докара на индийци доживотни присъди

Двама мъже са наказани на пожизнен затвор в Индия за ликвидиране през 2014 година, за което се твърди, че е разкрито частично с помощта на домашния папагал на убитата жена, за който се счита, че е станал очевидец на убийството.

Специалният арбитър Мохамед Рашид осъди Ашу Шарма и Рони Маси на пожизнен затвор плюс санкция от 72 000 рупии (874 долара) въз основа на доказателствата, събрани, откакто Шарма призна, че е умъртвил вуйна си Нилам Шарма благодарение на собствен другар.

Двамата влизат в дома на жертвата в Агра на 20 февруари 2014 година, когато брачният партньор ѝ е на женитба с децата им. Нанесли й 14 удара с нож и даже намушкали девет пъти домашното й куче, споделя дъщерята на Нилам Нивидита Шарма пред India Today. Братовчед ѝ е възнамерявал да " убие и ограби ", изяснява тя, защото е знаел къде двойката съхранява парите и бижутата си, защото е посещавал къщата на вуйна си доста пъти и даже е обитавал там в продължение на години. Баща ѝ Виджай даже бил дал на племенника си 80 000 рупии (972 долара) за придобиване на степен MBA.

 Следователно папагалът е познавал добре килъра на притежателя си. Виджай Шарма се върнал от сватбата, с цел да откри труповете на жена си и кучето ѝ. Според известията той станал " недоверчив ", откакто домашният ѝ папагал спрял да яде, пие и приказва.  

Смятайки, че птицата може да е станала очевидец на убийството, той прочел пред нея лист със обвинени. Когато стигнал до племенника си Ашу, птицата реагирала мощно, като изкрещяла името му от смут - държание, което сякаш повторила пред полицията. Впоследствие те арестуват Ашу, макар че папагалът по този начин и не е показан като доказателство по време на правосъдното гонене заради правна условност.   

Птицата не дочакала правдивост, защото умряла шест месеца след своя притежател. Съпругът на Нилам - Виджай Шарма - също е умрял през ноември 2020 година Дъщеря им твърди, че двойката не би била удовлетворена от присъдата, като споделя пред India Today: " Родителите ми желаеха Ашу да бъде обесен и цялото семейство щеше да подаде петиция до Върховния съд, с цел да бъде осъден ".

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР