Двама мъже от Свиленград са тръгнали пеша към София. Атанас

...
Двама мъже от Свиленград са тръгнали пеша към София. Атанас
Коментари Харесай

Протестиращи тръгнаха пеша от Свиленград към София, на единия му прилоша

Двама мъже от Свиленград са тръгнали пешком към София. Атанас Бюлбюлев и Огнян Христонев носят железна релса и ще изминат 330 километра в " Похода на свободата ". Двамата са основатели и на митинг против неприятното качество и високата цена на питейната вода в Свиленград.

Христонев е стигнал до хасковското село Клокотница, само че съгласно БНР е в тежко положение и приканва други съидейници да се включат в протестния поход, който има последна цел Орлов мост.

Двамата се надяват, че ще съумеят да занесат релсата в Пловдив и оттова с други, искащи да се включат в похода, ще потеглят към столицата. На Орлов мост те имат желание да изградят камара.

Ето по какъв начин Атанас Бюлбюлев изяснява аргументите да изберат символно железна релса:

Защо релса? Защото преди две години - на 1 август, тогавашният вицепремиер Валери Симеонов се закани: " Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя ".

Това свое заричане той направи при положение, че съдът спре капиталовите планове за пробутване на нови писти на повърхност от 333 км, нови водохващания за неестествен сняг и прилежаща инфраструктура, обричаща на крах Национален парк " Пирин " и биологичното му многообразие. За благополучие, голямата социална опозиция докара и до решение на съда в интерес на националния парк.

Вече две години Валери Симеонов към момента не е извършил обещанието си. Релсата, която ще носим по пътя към София, е знак на празните обещания. Символ на излъганите хора, дали своят вот за настоящето държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР