Двама лекари и медицинска сестра са с коронавирус в Сливенско.

...
Двама лекари и медицинска сестра са с коронавирус в Сливенско.
Коментари Харесай

К-19 повали още медици в Сливенско

Двама лекари и здравна сестра са с ковид в Сливенско. Те са под домашна карантина. От РЗИ са дали наставления за противоепидемичните мероприятия, които би трябвало да бъдат изпълнени. Няма затворени здравни заведения.

В Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост - населено място "Качулка ", където бе диагностициран консуматор с коронавирусна зараза, са били изпълнени предписаните противоепидемични мероприятия, назначени от РЗИ.

Извършена е и последна стерилизация. Прилагат се засилени ограничения за ограничение на риска от разпространяване на ковид. Предстои целият личен състав от 113 души да бъде проучен с PCR-тест на място.

В общественото заведение са настанени 200 души. Те обитават на апартаментен принцип, контактите сред тях са лимитирани. Състоянието на всички се следи непрекъснато. Контактните лица на заболелия са открити и им е назначена домашна карантина.

Припомняме, че 436 са доказаните нови случаи за последното денонощие в страната. Въпреки рекордния брой, здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че не се постанова стягане на ограниченията у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР