Двама кандидати влизат в битката за кмет на кметство Лютиброд,

...
Двама кандидати влизат в битката за кмет на кметство Лютиброд,
Коментари Харесай

Двама кандидати влизат в битката за кмет на кметство Лютиброд на 10 март

Двама претенденти влизат в борбата за кмет на кметство Лютиброд, община Мездра, на частичните локални избори на 10 март 2024 година Това са Елена Коцева, издигната от Политическа партия „ ГЕРБ “ и Цветан Стойчев, повдигнат от Политическа партия „ Български напредък “. Останалите две партии, регистрирани за присъединяване в изборите от Общинска изборна комисия (ОИК) - Мездра - Политическа партия „ Движение за права и свободи “ и Политическа партия „ Възраждане “, не записаха свои претенденти.

До частичния избор за кмет на кметство Лютиброд се стигна откакто с Решение №200-МИ/ 03.01.2024 година ОИК - Мездра приключи предварително пълномощията на кмета на кметство Лютиброд Николай Христов, който умря на 25 декември 2023 година, след което с Указ №6/ 11.01.2024 година (обн. Дъждовни води, бр. 6 от 19.01.2024 г.) Президентът на Република България насрочи непълен избор за кмет на кметство Лютиброд на 10 март 2024 година

Цветан Стойчев беше претендент на Политическа партия „ Български напредък “ за кмет на кметство Лютиброд и на локалните избори през есента на предходната година. На първия тур на локалните избори на 29 октомври 2023 година той получи 38 гласа и отпадна от конкуренцията, а на балотаж отидоха Николай Христов (МК „ ЗНС (Левицата!, Българска социалдемокрация - Евролевица, Бъдеще за Родината) “, който събра 70 гласа и Росица Давидова (КП „ Българска социалистическа партия за България “) с 53 гласа.

Междувременно с Указ №31/ 12.02.2024 година (обн. Дъждовни води, бр. 14 от 16.О2.2024 г.) Президентът на Република България насрочи непълен избор за кмет на кметство Крета, община Мездра, на 23 юни 2024 година

До частичния избор за кмет на кметство Крета се стигна откакто с Решение №201-МИ/ 03.01.2024 година ОИК - Мездра приключи предварително пълномощията на Васил Дацев - кмет на кметство Крета. Основанието за това: в едномесечен период от полагането на клетва като кмет на кметство Крета Дацев не е извършил отговорностите си по член 41, алинея 3 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, т. е. не е подхванал нужните дейности за преустановяване на активността си като търговец и шеф на комерсиалните сдружения „ Варшавски договор Комплекс “ ЕООД и „ Металпро “ ЕООД - София и в същия период не е уведомил документално ръководителя на Общинския съвет и ОИК - Мездра за подхванати дейности в тази посока.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР