Двама кандидати се борят за директорския стол в УМБАЛ Проф.

...
Двама кандидати се борят за директорския стол в УМБАЛ Проф.
Коментари Харесай

Двама се борят да оглавят УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“

Двама претенденти се борят за директорския стол в УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “. Това са освободеният преди по-малко от две седмици от поста проф. Николай Димитров и назначеният на негово място до осъществяване на конкурс проф. Валентин Говедарски.

И двамата са минали сполучливо през първите два стадия от състезанието – инспекцията на документи за сходство с условията и оценката на показаните от тях концепции за развиване на болничното заведение. Предстои проф. Димитров и проф. Говедарски да преминат и през третия стадий – събеседване, с цел да се дефинира кой от тях ще оглави някогашната „ Св. Екатерина “.

До трети стадий на състезанието доближава и Надежда Бранковска-Кирилова, която е единственият претендент за представител на страната в Борда на болничното заведение.

Припомняме, състезанието за управление на лечебното заведение, откакто дългогодишният му шеф проф. Генчо Начев бе освободен от предходния здравен министър проф. Асена Сербезова след инспекции, открили нарушавания в ръководството болничното заведение. Тогава за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “ до осъществяване на конкурс, който обаче бе от служебния министър доктор Асен Меджидиев две седмици след оповестяването на конкурс за шеф на болничното заведение „ заради влошената работна атмосфера “ в лечебното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР