Двама журналисти пострадаха по време на снощните сблъсъци между протестиращи

...
Двама журналисти пострадаха по време на снощните сблъсъци между протестиращи
Коментари Харесай

Журналист с разбита глава след сблъсъците в Габрово, протестиращите освиркали Томислав Дончев

Двама публицисти пострадаха по време на снощните конфликти сред протестиращи и жандармерия в Габрово. По време на митинга болшинството е освиркало вицепремиера Томислав Дончев, който беше изпратен от държавното управление в града, където породи напрежение, откакто продавач в магазин беше пребит от трима роми на работното си място поради забележка.

Единият от потърпевшите - операторът Даниел Стефанов, описа в утринния блок на Нова телевизия за снощните конфликти. Вчера отразихме митинга, попаднахме на две блокади на жандармерията. Протестиращите се пръснаха на групи, една от групите се запъти към квартала, където очевидно живеят роми, а там също имаше обсада. Когато чух "Натискайте, ще пробиваме ", съумях да хвана сътрудника и да го дърпам, с цел да не сме на първа линия, само че не можах да избегна палката на жандармерист в главата ми. От главата ми шурна кръв, успяхме да излезем от тълпата. Посетихме Спешна помощ, където ми направиха четири шева, има подозрения за комоцио. Искаха да ме оставят в болничното заведение за наблюдаване, само че отхвърлих, сподели Стефанов.

Репортерът Веселин Цветанов, който е с оток на главата, сподели, че сред него, сътрудника му и жандармерията не е имало никакъв разговор. Бих споделил, че реакцията им беше неправилна – на първата обсада протестиращите бяха стотици и съумяха да ги овладеят с разговор. На втората протестиращите бяха в пъти по-малко, съобщи Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР