Двама изследователи от Колумбийския университет и Станфордския университет установили, че

...
Двама изследователи от Колумбийския университет и Станфордския университет установили, че
Коментари Харесай

Измененията в климата вредят на децата още преди да се родят

Двама откриватели от Колумбийския университет и Станфордския университет открили, че децата по света са изложени на нараснал риск от здравословни проблеми заради замърсяването на въздуха и изменението на климата.

В своята публикация, оповестена в New England Jornal of Medicine, Фредерика Перера и доктор Кари Надо обрисуват нарасналите опасности от замърсяването и изменението на климата за децата от преди раждането им до зрелост.

Изменението на климата визира всички. На хората с лимитирани приходи им е по-трудно да оцелеят при рискови метеорологични феномени.

В това ново изследване откривателите разкрили доказателства, че изменението на климата и замърсяването вредят повече на децата, в сравнение с възрастните. Те отбелязали, че защото телата им са по-малки и към момента порастват, както и техните мозъци, са по-податливи на изискванията от околната среда, изключително на замърсители и топлота.

За да схванат по-добре по какъв начин замърсяването и изменението на климата се отразяват на децата, откривателите проучили документи от голям брой източници, които разказват въздействията, които замърсяването и изменението на климата могат да имат върху тях.

Те описали като директна щета повредените бели дробове и намаляването на интелектуалните качества. И отбелязали, че днешните деца ще би трябвало да се сблъскат с промени в климата, които към момента не са настъпили.

В своя документ откривателите отбелязали, че майките, дишащи нечист въздух по време на бременността, въздействат върху децата си, още преди да се родят.

Предишни изследвания демонстрират, че това може да докара до ниско тегло при раждане, преждевременни раждания, а също и мъртво родено дете. Някои проучвания демонстрират и връзка сред нечистата околна среда и възпалението в тялото по-късно през живота.

И за жалост, някои проучвания демонстрират, че химикалите във въздуха и други типове замърсяване могат да причинят вродени недостатъци, в това число проблеми с развиването на мозъка.

Изследователите също по този начин декларирали, че изменението на климата води до производството на по-малко храна в международен мащаб. Те също по този начин открили, че изменението на климата прави света по-опасно място за израстване на децата заради съществуването на повече урагани, тайфуни, торнадо, горещи талази и наводнения.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР