Двама инженери от Sandia National Laboratories Ед Джоунс и Брайън

...
Двама инженери от Sandia National Laboratories Ед Джоунс и Брайън
Коментари Харесай

Инженери създадоха самонасочващи се куршуми [ВИДЕО]

Двама инженери от Sandia National Laboratories Ед Джоунс и Брайън Каст създадоха първообраз на  самонасочващи се патрони. Те наподобяват стрела и могат да празяват цели на разстояние от към 2 километра.

Изследователите са провели компютърни симулации на държанието на патроните и полеви проби.

Според основателите, патронът с дължина 10 сантиметра, е оборудван с оптичен датчик в носовата част, който следи лазерен лъч, осветяващ задачата. Получената от датчика информация се предава на управляващате електроника, която изпраща команди към електромагнитни актуатори. Те поправят посоката посредством " перцата на стрелата ", като изпращат патрона в задачата.

Поради обстоятелството, че патрона по време на полет би трябвало да трансформира посоката, дизайнерите се отказали от въртене му. Той остава постоянен с помощта на аеродинамичната си форма. Според инженерите, елементарен патрон може да се отклони от задачата, разпложена на разстояние от хиляда метра, с до 9 метра. Самонасочващият може да се отклонен най-вече с 20 сантиметра.

Тестовете посочили, че патронът може да доближи скорост 2.1 маха (2600 км/ч) благодарение на наличния в комерсиалната мрежа барут. Разработчиците обаче са уверени, че патронът може да да доближи допустима за армейско оръжие скорост при потребление на специфичен барут.

Сега инженерите търсят спонсори, с цел да пуснат продукта на пазара.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР