Двама именити творци – скулпторът Георги Чапкънов и фотографът Иван

...
Двама именити творци – скулпторът Георги Чапкънов и фотографът Иван
Коментари Харесай

Изложба показва как Иван Бакалов видя Чапа през обектива си

Двама именити създатели – скулпторът Георги Чапкънов и фотографът Иван Бакалов, са участници в обща галерия, която ще бъде открита на 1 февруари в изложба „ Капана “. Тя ще включва десетки произведения на майстора на камерата, както и няколко статуи на Чапкънов.

Георги Чапкънов е създател на доста портрети на известни персони. Сред тях са Владимир Димитров – майстора, Федерико Фелини, Йордан Радичков, Радой Ралин и още доста други. Той е създател на статуята на София в центъра на столицата, както и невероятната комбинация " Да разрушиш стената ", която е пред нашето посолство в Берлин.

Фотосите ще демонстрират креативния развой при основаването на изкуството на Чапкънов. Скулптурите ще демонстрират някои от известните му портрети.

Иван Бакалов е публицист и фонограф, който преподава в софийския университет пресфотография. Автор е на книгите „ Заговорите срещу Живков – разкази от първо лице”, „ В сянката на Борисов”, „ Мачтите в края на улицата – 5500 км с кола из САЩ” и „ До Чикаго и напред On Route 66”.

Преди тази любопитна галерия на 28 януари ще бъде открита " Нова българска графика от фонда на Градската изложба " Станислав Доспевски " в Пазарджик ". Тя ще бъде в Зала " 2019 " на ул. " Гладстон ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР