Двама гръцки емигранти са били убити, а други двама са

...
Двама гръцки емигранти са били убити, а други двама са
Коментари Харесай

Двама гърци са убити в Украйна

Двама гръцки емигранти са били убити, а други двама са били съществено ранени при случай с украински бойци в Източна Украйна, оповестява Министерството на външните работи на Гърция, представено от " Ройтерс ".

Инцидентът е станал наоколо до фронтовата линия на спора с проруските сепаратисти.

По-рано през днешния ден Гърция предложи на жителите си да заобикалят пътувания до Украйна и прикани всички гърци да изоставен " неотложно " страната поради опасенията, че Русия може да нахлуе скоро.

Гръцкото външно министерство показва, че трима украински бойци са " виновни " за гибелта и пострадванията на четиримата гърци в село Хранитне покрай " линията на контакт " с проруските сепаратисти, които завзеха част от Източна Украйна през 2014 година

В изказването на ведомството се споделя, че до насилието се е стигнало, откакто гърците и украинските бойци са се скарали " по незначителна причина ".

Не се прецизира какво са правели гърците в региона, само че чиновник на гръцкото външно министерство акцентира, че случаят няма нищо общо с продължаващия спор в Източна Украйна.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас се е опитал да приказва с украинския си сътрудник за случая. Гръцкото Министерство на външните работи е изрично, че гръцката общественост в Украйна би трябвало да бъде предпазена.

Няколко хиляди гръцки жители живеят в някогашната руска република.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР