Двама главни архитекти на Пловдив през годините се обявиха в

...
Двама главни архитекти на Пловдив през годините се обявиха в
Коментари Харесай

Двама главни архитекти на Пловдив защитиха виенското колело ...

Двама основни архитекти на Пловдив през годините се оповестиха в отбрана на виенското колело, инсталирано преди дни на пл. " Централен ". Арх. Антоанета Топалова, един от рецензентите на Общ устройствен план и основен проектант на общината в интервала 1991-1992 година показа във Facebook фотография на оборудването и изрази мнение, че то се вписва добре в градската среда.

" Добри размери, неагресивна краткотрайна интервенция, ажурност в близката и фонова среда, една спомагателна любопитна вероятност за решилите да изживеят и този нов взор към площада... Архитектурата е живо другарство и за мен тази апаратура приказва, а не крещи ", написа в поста си арх. Топалова.

Арх. Робърт Чакъров също поддържа оборудването, отправяйки сериозен взор към визията на площада: " Да. Един площад, който празнее, та пищи, би трябвало да се " запълва " с това-онова краткотрайно ", уточни арх. Чакъров, който е бил основен проектант и кметски наместник на Трето кметство в община Пловдив, общински консултант в мандата 1999-2003 година и шеф на дирекция в община Пловдив през 2011 година

Припомняме, че монтажът на виенското колело провокира гневна реакция от страна общинските съветници на ГЕРБ в Пловдив, които ще предложат мораториум върху слагането на сходни уреди.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР