Двама души, заразени с COVID-19, са починали в региона на

...
Двама души, заразени с COVID-19, са починали в региона на
Коментари Харесай

Двама души са починали в САЩ от коронавирус преди първите официални случаи

Двама души, инфектирани с COVID-19 , са умряли в района на Санта Клара, щата Калифорния, на 6 и на 17 февруари, съгласно медицински специалисти, което ги трансформира в първите документирани съдбовни случаи на заболяването в Съединени американски щати, написа американското издание Los Angeles Times.
Досега се предполагаше, че първата жертва на вируса е умряла на 29 февруари във Вашингтон.
" Трима души са умряли в домовете си във време, когато имаше доста малко проби в (САЩ). Тестовите критерии на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (ЦКПЗ) по това време лимитираха проучванията единствено до хора, за които се знае, че са пътували и които са потърсили здравна помощ за характерни признаци ", обявиха локалните управляващи на Санта Клара.
" Докато нашите медицински чиновници не престават деликатно да проверяват смъртните случаи в региона, чакаме и да разкрием още случаи на умряли от COVID-19 ".
Областта на Силиконовата котловина, където се намира Санта Клара, по-рано беше един от епицентрите на епидемията в Съединени американски щати, като до този миг там са регистрирани общо над 2 хиляди случаи на вируса, осем от които съдбовни.
По-рано обаче се появиха подозрения, че коронавирусът е бил в щата Калифорния за по-дълго, в сравнение с се предполагаше до този миг.
Д-р Джеф Смит, началник на локалната власт в Санта Клара, съобщи по-рано, че информацията на ЦКПЗ, както и тази на локалните здравни служби допуска, че вирусът е бил в щата " доста по-рано, в сравнение с предполагахме ", евентуално още от " декември ", съобщи организация Фокус.
" Не успяхме да забележим това, тъй като това се е случило в средата на сезона на грипа ", съобщи Смит в изявление.
" Симптомите са сходни на грипа. Ако имате леки признаци на COVID-19, постоянно вие не ги забелязвате. Дори няма да отидете на доктор. А и той не би ви оказал помощ, тъй като би предположил, че става дума за грип ".
През януари и по-голямата част на февруари в щата Калифорния съвсем не се организираха проби за COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР