Двама души загинаха в село в източната част на Полша.

...
Двама души загинаха в село в източната част на Полша.
Коментари Харесай

Реакции на световните лидери след експлозията в Полша

Двама души починаха в село в източната част на Полша. Според организация " Асошиейтед прес ", става дума за ракета, изстреляна от украинските сили по приближаваща съветска ракета. Информацията е на американски публични представители, поискали анонимност. Вчера Русия извършваше масирани удари против разнообразни градове в Украйна. Москва отхвърли да е виновна за случая в Полша и го дефинира като украинска провокация. Русия съобщи, че удари са нанасяни не по-близо от 35 километра от украинско-полската граница. Москва твърди, че разпознава по фотоси на отломките ракетата в Полша като украинска Ес-300.





Ето по какъв начин реагираха на новината някои от международните водачи:

" Докато ние се срещаме в границите на Г-20, до момента в който призоваваме за завършек на войната, Русия прави всеобщи ракетни удари против Украйна. Умишлено Русия взима на прицел жители, цивилна инфраструктура, прекъсвайки връзките на деца, дами и мъже към водоснабдяване, електричество и храна. Всички ние осъждаме тези брутални офанзиви на Русия. Обсъдихме и детонацията в Полша, покрай границата. Предложихме цялостна поддръжка и помощ в следствието, което се организира сега. Ще останем в контакт с нашите сътрудници във връзка със идващите стъпки. Ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо и ще останем единни ", сподели Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия.

" Имах опция да беседвам с полските управляващи, пред които изказах нашите съболезнованията за жертвите на ракетните офанзиви, достигнали до полска територия през вчерашния ден. Оставаме до Полша до цялостното изясняване на събитията. Вече се вършат разбори. Сътрудничим си с Полша, с цел да разберем тъкмо какво се е случило, дружно с всички наши съдружници, с които организирахме среща тази заран ", сподели френският президент Еманюел Макрон.

" Трябва да изчакаме резултатите от следствието, след което обществено да ги обявим. Всяко преждевременно умозаключение за събитията, преди деликатното им следствие, е изключено, поради сериозността на въпроса ", сподели немският канцлер Олаф Шолц.

" За нас е значимо, че Русия споделя, че няма нищо общо с този случай. Този факт и изявлението на Байдън, че тези ракети не са съветско произвеждане, евентуално демонстрира, че Русия не обвързвана с случая ", сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР