Двама души загинаха при поройни дъждове в Черноморската област и

...
Двама души загинаха при поройни дъждове в Черноморската област и
Коментари Харесай

Жертви и поражения заради поройни валежи и свлачища в Черноморската област и Източна Турция

Двама души починаха при поройни дъждове в Черноморската област и в Източна Турция, заяви Хаберлер.

(Във видеото може да научите повече за: Свлачище в Турция остави девет миньори в неизвестност)

От мощните превалявания в окръг Орду в Черноморската област на Турция са прелели реките в селищата Чайбашъ и Икиздже. Придошлите води са залели мостове и обширни терени.

В махала в село Чайбашъ стара жена, която желала да премине през мост, е била повлечена от водите на реката и се е удавила. Екипи на Дирекцията за реакции при изключителни обстановки и бедствия (АФАД) се пробвали да спасят дамата, само че без триумф. Бурните води са отнесли тялото на повече от 2 км.

Продължават дейностите на спасителите екипи за справяне с естественото злополучие. На редица места са се образували свлачища. Евакуирани са фамилии и домашни животни, които се намират покрай реката.

От общината в Орду са отправили предизвестия към жителите на селата, че се чакат още превалявания и свлачища и приканват за предприемане на превантивни ограничения. Изпратени са в допълнение избавителни екипи и техника за битка с пороите. 

Съобщава се, че в окръг Орду са се изсипали 100 литра превалявания на 1 кв. км - нещо, което локалните хора не помнят да се е случвало.

В Самсун, който също се намира в Черноморската област, са прелели няколко реки. В селищата Терме и Салъпазаръ са се удавили домашни животни, наводнени са ниви, зеленчукови градини и жилища, работни места.

Муш - окръг в Източна Турция, също е в плен на поройни превалявания.

В село Малазгирт поройни превалявания са наводнили къщи и аграрни площи. Нанесени са вреди върху реколтата и животните.

Двадесетгодишна жена е била повлечена от водите на придошла река. Въпреки напъните, локалните хора не са съумели да я спасят.

От Синоптичната работа оповестяват, че се чака преваляванията в черноморската област - в Трабзон и Гиресун, да продължат.

*Снимката е илюстративна!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР