Двама души загинаха при опит на малък самолет да извърши

...
Двама души загинаха при опит на малък самолет да извърши
Коментари Харесай

Малък самолет се разби на магистрала във Флорида, има загинали

Двама души починаха при опит на дребен аероплан да извърши спешно кацане на Междущатска автомагистрала 75 в югозападната част на американския щат Флорида, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

Федералната въздухоплавателна администрация (ФАА) на Съединени американски щати заяви, че става дума за аероплан " Бомбардие 600 Чалънджър ", и посочи, че на борда му е имало общо пет души, когато през вчерашния ден следобяд локално време опитал да извърши рисковото приземяване.

Машината изхвърчала от летище в Охайо и по проект трябвало да кацне в град Нейпълс, Флорида някъде към времето на злополуката.

Пилотът получил позволение да се приземи на писта, само че дал отговор, че самолетът няма да успее да стигне до нея. " И двата ни мотора са отвън строя ", се чува да споделя той на запис от диалога, представен от локалното издание " Нейпълс дейли нюз ".

A small airplane that had to make an emergency landing crashed into a vehicle creating an inferno Friday afternoon on Interstate 75 near Naples, Florida. Collier County Sheriff's Office confirmed at least two people are dead|
— ONLY in DADE (@ONLYinDADE)
Контролата кула изгубила връзка със самолета, а летищни служащи видели от автомагистралата, която се намира единствено на няколко километра, да се издига дим, сподели представител на ФАА.

По думите му на мястото били изпратени пожарни, а от отломките от самолета били извадени живи трима от общо петте души на борда му.

От локалното шерифство потвърдиха, че са починали двама души, само че към този момент не е ясно дали жертвите са хора от самолета или са се намирали на земята при разбиването му.

Федералната въздухоплавателна администрация и Националният съвет за транспортна сигурност на Съединени американски щати ще проверяват случая, като следствието ще бъде управлявано от съвета.

Южното платно на автомагистралата остана затворено за през нощта.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР