Двама души загинаха и най-малко 41 бяха ранени в резултат

...
Двама души загинаха и най-малко 41 бяха ранени в резултат
Коментари Харесай

Силно земетресение в Япония, има загинали и ранени

Двама души починаха и минимум 41 бяха ранени вследствие на мощно земетресение в региона на град Осака в западна Япония, оповестиха Ройтерс и ДПА. Деветгодишно момиче почина в град Такацуки, а 80-годишен мъж беше погубен в Осака, откакто и двамата били затрупани от паднали стени.

Първоначално управляващите оповестиха, че трусът бил с магнитуд 5,9, само че по-късно го коригираха на 6,1.

Не е издадено предизвестие за цунами. Съобщава се за неголеми материални щати и за пожари в няколко здания вследствие на земетресението.

Обекти на атомната енергетика не са потърпевши вследствие на земетресението, заяви на уеб страницата си енергийната компания "Кансай електрик пауър ", съобщи ТАСС. По данни на компанията трусът е довел до спиране на електричеството в 170 хиляди домове.

Изцяло е прекъснато придвижването на скоростните и елементарните влакове в югозападната част на остров Хоншу, както и на метрото в град Осака с население от 2,6 милиона души.

Към канцеларията на премиера Шиндзо Абе е основан спешен щаб. Премиерът съобщи, че държавното управление прави оценки на вредите и че основният му приоритет е сигурността на жителите, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР