Двама души загинаха и двама бяха ранени, след като колети-бомби

...
Двама души загинаха и двама бяха ранени, след като колети-бомби
Коментари Харесай

Двама загинаха в Остин при взрив на колети-бомби

Двама души починаха и двама бяха ранени, откакто колети-бомби се взривиха пред няколко къщи в американския град Остин, щата Тексас, съобщи „ Ройтерс “.

Това не е първият сходен случай в града. На 2-ри март там почина мъж след гърмеж на колет, оставен пред неговата къща.

И трите жертви са представители на малцинствени групи, като полицията съобщи, че преглежда нападенията като вероятни закононарушения от ненавист.

Последното нахлуване идва в миг, когато Остин е хазаин на годишния фестивал на технологиите и културата South by Southwest (SXSW).

При всяко едно от трите набези става въпрос за незнаен причинител, доставял пратки пред жилищата, които са се взривявали при повдигането или отварянето им, сподели шефът на полицията в Остин Брайн Манли. Той разясни, че нито един от колетите не е бил доставен по пощата или с куриерска услуга.

„ Разглеждаме тези произшествия като свързани. Не можем да отхвърлим опцията да става въпрос за закононарушение от ненавист, само че не споделяме, че това е  повода “, съобщи Манли на конференция.

От полицията предизвестиха жителите на града да внимават с кутиите, оставен пред техните домове, и да оповестяват за всяко съмнително нещо, което виждат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР