Двама души загинаха и 57 пострадаха при две експлозии в

...
Двама души загинаха и 57 пострадаха при две експлозии в
Коментари Харесай

Пострадали от взрива в Румъния ще се лекуват у нас

Двама души починаха и 57 пострадаха при две детонации в бензиностанция в румънския град Креведия. 10 души са в тежко положение. Сред ранените са 39 пожарникари, двама полицаи и двама жандармеристи.

Създадена е организация по приемане на част от потърпевшите в лечебни заведения в България, оповестиха от нашето министерство на опазването на здравето.

Новинарския уебсайт Зиаре прецизира, че осем души са потърпевши при първата детонация, а 50 - при втората.

При първата детонация, в бензиностанция, огънят се е разпрострял до две цистерни и близка къща, прецизира Зиаре. Разпоредена е евакуация на хората в радиус от 300 метра, като придвижването на автотранспортни средства е било прекратено, осведомиха от румънския Генерален инспекторат за изключителни обстановки (IGSU).

25 коли на противопожарната работа са пристигнали на място за потушаване на огъня. Четирима души са били интубирани, откакто са претърпели тежки изгаряния съгласно данните на здравното министерство.

Последвала втората детонация - в станция за втечен газ, като при нея потърпевши 26 пожарникари, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Раед Арафат, който дава отговор за изключителните обстановки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР