Двама души в румънския град Търгу Жиу са леко пострадали

...
Двама души в румънския град Търгу Жиу са леко пострадали
Коментари Харесай

Двама души са пострадали след земетресението в Румъния

Двама души в румънския град Търгу Жиу са леко потърпевши след днешното земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер в окръг Горж.
Прочетете още
Не се е наложило те да бъдат приети в болница, заяви говорителката на болничното заведение за незабавна помощ в Търгу Жиу Михаела Цикляну, представена от Аджерпрес.

Тя посочи, че 43-годишен мъж е получил лека черепна контузия от паднало парче мазилка, а 32-годишна жена е леко потърпевша след падение. Петима души са се явили в болничното заведение с паник офанзиви.

Ръководителят на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат съобщи, че са регистрирани последствия от днешното земетресение в три окръга, само че няма тежко потърпевши хора.

Регистрирани са над 50 позвънявания на незабавния телефон 112, в които е сигнализирано за формирани пукнатини и паднали детайли от здания.

По-рано през днешния ден бе обявено, че днешното земетресение е предизвикало серия от материални вреди в Търгу Жиу, а кметството на града е било евакуирано, откакто няколко комина са се срутили и са развалили колите наоколо.

Телевизия Диджи24 разгласява фрагменти, на които се вижда по какъв начин артикули падат от рафтовете на магазин, а клиентите излизат на открито, тичайки.

Земетресението е усетено в редица обитаеми места в региона Олтения, както и в столицата Букурещ и в прилежащи страни, в това число в София и Белград. Последваха минимум пет вторични труса с магнитуд сред 2,8 и 4,2.

Окръжният комитет за изключителни обстановки в окръг Горж заяви, че няколко десетки блокове и къщи в разнообразни обитаеми места, в това число публични институции и религиозни храмове, са получили пукнатини.

Генералният шеф на Националния институт за геофизика Константин Йонеску съобщи, че е " изненада ", че зоната, в която е записано земетресението, се е задействала, защото до момента там са регистрирани единствено земетресения със слаб магнитуд.

" Това е регион, в който земетресенията са се случвали доста рядко, а в случай че са се случвали, те са били с дребен магнитуд - трета степен, втора степен, първа степен. За нас е изненада, че този регион се е засилил още веднъж, в предишното там е имало трусове ", уточни Йонеску, представен от Ажерпрес.

Вчера в южната румънска област Олтения беше записано земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер, последвано от три вторични труса.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР