Двама души станаха жертва на инцидента с дерайлирал влак, превозващ

...
Двама души станаха жертва на инцидента с дерайлирал влак, превозващ
Коментари Харесай

Още една жертва след разлива на амоняка в Сърбия

Двама души станаха жертва на случая с дерайлирал трен, пренасящ амоняк в Сърбия. Това удостовери генералният ни консул в Ниш Димитър Цанев пред Нова телевизия.
Прочетете още
Няма данни за потърпевши българи, 51 души пострадаха и са в лечебни заведения в Ниш и в Пирот.

В града е оповестено извъндредно състояние. Затворена е автомагистралата, която стартира от българската граница към Ниш. ТИР-ове, изчакващи по аутобана, към този момент се пропущат, само че по обходни направления.

От Министерство на външните работи приканват българските жители да не пътуват в региона на Пирот в идващите дни.

Мобилен екип на българската организация по околна среда ще замерва качеството на въздуха до село Калотина, в региона на граничния пункт със западната ни съседка. За момента сръбските управляващи не регистрират замърсяване на въздуха до границата с България. Няма по какъв начин у нас да пристигна замърсяване и от река Нишава, в която падна цистерна с амоняк, защото течението на реката е в посока от България към Сърбия, показват екологичните управляващи.

Инцидентът е станал към 17.30 през вчерашния ден на жп линията към Пирот до село Станичане.

Товарният трен е бил претрупан в България с химикали и дерайлирал в региона на тунел Сопот край Пирот. По данни на сръбската социална телевизия един от вагоните е паднал в коритото на река Нишава. Стигнало се е до реакция на амоняка с вода, което е довело до мощно задимяване и неприятна видимост.

Около мястото на случая е отцепена зона за сигурност с диаметър 4 километра, съобщи Българска национална телевизия. След автомобилни произшествия поради задимяването е затворена и автомагистралата към България.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР