Двама души, сред които малко дете, са загинали при обстрел

...
Двама души, сред които малко дете, са загинали при обстрел
Коментари Харесай

Дете загина от обстрел в Украйна

Двама души, измежду които малко дете, са починали при обстрел на град Авдеевка, заяви регионалният шеф на Донецк Павло Кириленко. Нанесени са удари и в Сумска област. Руската войска заяви, че е унищожила две украински диверсионни групи по направление на Купянск като са употребявали дронове, осведоми БНР.

Според украинският президент Володимир Зеленски проектите на Кремъл да разположи стратегически нуклеарни оръжия в Беларус демонстрират крах на диалозите на Путин с китайския му сътрудник Си Дзинпин.

Съединени американски щати още веднъж приканиха Русия да преразгледа проектите си за разполагане на нуклеарни оръжия в Беларус, както и да изтегли войските си от Украйна. Изявленията от Москва не могат да бъдат оправдани с потреблението на бронебойни снаряди с обеднен уран в Украйна, тъй като тези муниции не са аналогични на тактическите нуклеарни оръжия. Това съобщи Робърт Ууд – заместник-представител на Вашингтон в Организация на обединените нации.

Междувременно, изпълнителният ръб на МВФ утвърди 4-годишен финансов пакет в размер на 15,6 милиарда $ за Украйна. Той е част от общо 115 милиарда $ интернационална поддръжка за Киев, оповестиха от фонда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР