Двама души се спрягат за убиеца на Виолета Донева. Племенница

...
Двама души се спрягат за убиеца на Виолета Донева. Племенница
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 27 октомври


Двама души се спрягат за килъра на Виолета Донева. Племенница на актрисата е едната обвинена за нейното ликвидиране, споделиха служители на реда.

Те обясниха, че по натрупа на актрисата имало прободни рани, както и данни, че дамата е била душена.

Внучка е обвинената, написа пък Българска национална телевизия. И показва, че тя е психологично болна.

Знаете, че имаше проблем с избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. Най-напред той отхвърли да бъде номиниран, заявявайки, че не може да се оправи с тази задача и желае да си гледа внуците, а на другия ден стана противоположното. Тази смяна в желанията демонстрираха, че този човек не взема решенията самичък. От ПГ на ГЕРБ му подсказват какво да прави, което е неловко за първия човек в една парламентарна република. Той има някакъв проблем в говора, тъй като никой нищо не може да му разбере. Това съобщи някогашният вътрешен министър и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната " (ПП) Бойко Рашков в предаването " Лице в лице " по bTV.

Рашков добави още, че Рашидов е отказал да одобри представители на БОЕЦ, които са желали да му дават директория с материали за Стефания Караславова, която е актуалният секретар на Народното събрание.

Първият обвинен по делото за корупционни схеми при строителството на автомагистрала " Хемус " към този момент е с прецизирано обвиняване. Бившият футболен арбитър Борислав Колев се яви в ГДБОП, с цел да го чуе, само че отхвърли да приказва пред медиите.

Тази заран в Главна Дирекция " Борба с проведената престъпност " Борислав Колев е бил осведомен с нови данни, които са събрани по аферата " Хемус ", юристът му отхвърли да разкрие детайлите. Колев е упрекнат, че е източил 53 милиона лв. посредством мрежа от компании.

България към този момент съществено изостава в осъществяване на проекта за приемане на еврото в България от 1 януари 2024 година. Това разгласи шефът на Българска народна банка Димитър Радев, който депутатите изслушват в пленарна зала сега.

" Нека да стартира по този начин – същинският спор през днешния ден е за или срещу еврото. Еврото като знак на европейския план и нашата ангажираност. Точката, която преглеждаме, този въпрос се съдържа поради поставените въпроси от депутатите. Нека незабавно да кажа, че въпросът за еврозоната е политически, а не експертен и отговорът би трябвало да бъде на Народно събрание ", разяснява Радев, представен от Българска национална телевизия.

Много евентуално е да не се стигне до държавно управление. Това предвижда в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ политологът проф. Антоний Тодоров. Той обаче не изключи вид, който може да бъде подсилен, най-малко краткотрайно – за 6 месеца, през зимата. На въпрос кой би могъл да сформира държавно управление на болшинството, политологът отговори по този начин:

" Краткият ми отговор е: " Не знам “. Не ми се има вяра ГЕРБ да съумеят да го сформират, само че в последна сметка можем да обсъждаме всевъзможни благоприятни условия – дали някоя от партиите няма да реши да поддържа някакво решение, което да не е толкоз партийно от страна на ГЕРБ. Коя от партиите е способна на това? Дали ще е Българска социалистическа партия, отново не ми се има вяра, тъй като имаше много ясни индикации, че няма да поддържат държавно управление с ГЕРБ. Колкото до " Продължаваме Промяната “ и " Демократична България “, нямам доверие ГЕРБ да получат поддръжка от там, даже когато приказват толкоз за евроатлантическо държавно управление. Най-сетне – дали " Продължаваме Промяната “ е в положение да направи държавно управление на болшинството? Може и да го направи, в случай че получи поддръжката на Демократична България, Българска социалистическа партия и вероятно предложи държавно управление, което ГЕРБ реши да не отхвърли “, изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР