Двама души са заразени с новия коронавирус в Плевен, за

...
Двама души са заразени с новия коронавирус в Плевен, за
Коментари Харесай

Жена на химиотерапия, върната от болницата в Плевен заради заразата

Двама души са инфектирани с новия ковид в Плевен, за благополучие положението им е устойчиво, само че те остават под карантина в Университетската болница в града. Цялата болница е под карантина, което слага под въпрос опазването на здравето за останалата част от хората.

``
реклама

Тази заран

много хора, пристигнали да потърсят здравна помощ, бяха върнати от лечебното заведение. В това число и жена на химиотерапия,

за която няма опция, тя не е ориентирана към друго лечебно заведение, заяви NOVA. „ Аз съм на химиотерапия и нямам друга опция с изключение на тази болница ”, сподели върната пациентка.

Върната е и пациентка,която е пристигнала да си вземе медикаменти за левкемия. „ Аз желая да си взема медикаменти от хематологията, само че бях върната. Нямам задоволително, ще се наложи да ги спра, какво друго да направя ”, сподели пациентката.

Мъж, който през вчерашния ден се е върнал от Милано, беше също пред болничното заведение. Той изиска да бъде прегледан, тъй като околните му у дома се страхували. Мъжът беше препратен към незабавното поделение.

Кметът на Плевен Георг Спартански разяснява настоящата обстановка в града и ограниченията, които са подхванати за ограничение на болестта. „ Спрели сме приема в детските градини и в яслите. Осигурили сме режим на работа в спешни условия на звената на общинската администрация, изключително на изнесените пунктове, които всекидневно работят с жители ”, изясни градоначалникът пред NOVA.

„ В града имаме две общински поликлиники, само че те не са за дълговременно лекуване, а за доболнично такова.

Освен държавната болница, имаме военна, както и много други, които са с частни капитали. Всеки от техните ръководители би трябвало да е взел ограничения на база заповедта на министъра на опазването на здравето ”, по този начин отговори Спартански на въпрос има ли опция града да се оправи с напор от пациенти.

Кметът изясни по какъв начин ще се следи за спазването на възбраната за осъществяване на всеобщи мероприятия и спуснатите от министерството заповеди. „ Аз мога да практикувам надзор и съм го поел персонално върху звената, които са общинска отговорност. За наказания ще приказваме когато установим нарушаване. Що се касае до частните обекти – търговски, увеселителни и други, на тях не можем на този стадий да наложим възбрана. Надявам се обаче, че жителите ще съблюдават обикновените хигиенични ограничения и ограничавания за всеобщи събирания, които се предлагат от всички здравни управляващи ”, сподели Спартански.

В Плевен следва да се извърши стерилизация, разпоредена персонално от кмета.

„ Ще се извърши в пространствата, които са общинска благосъстоятелност. Разпоредил съм в градския превоз – тролейбусният, да се подхващат ограничения за стерилизация. Такива нареждания съм дал и на общинските предприятия ”, добави кметът.

„ Смятам, че градът ще живее в ритъма, както до момента, откакто отмине първичният потрес. Най-безполезното е да изпадаме в суматоха и да се плашим. Това не оказва помощ на никого. Мисля, че умерено и невъзмутимо би трябвало да се преценя обстановката ”, прикани Спартански.

Кметът разяснява и какви биха били ограниченията на локалната администрация, в случай че се окаже, че би трябвало целият град да бъде подложен под карантина. „ Възможни са всевъзможни хипотези, само че дано не плашим хората авансово с хипотетични сюжети. Ще обсъждаме разновидности, само че дано не ги проиграваме авансово ”, добави градоначалникът.

В неделя стана ясно, че

в града има рисков контингент от италиански служащи, които обаче не са под карантина.

„ Аз вземам ограничения в службите, които са под моето управление. Тези жители от Италия следва да бъдат прегледани, само че това е отговорност на здравните служби. Аз нямам медицински компетентности, с цел да правя такива обследвания ”, съобщи Георг Спартански.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрира
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР