Двама души са загинали след руска въздушна атака над училище

...
Двама души са загинали след руска въздушна атака над училище
Коментари Харесай

Двама души са загинали след руска въздушна атака над училище, 60 души остават под развалините

Двама души са починали след съветска въздушна офанзива над учебно заведение в Белогоривка, Луганска област, оповестяват локалните управляващи. 60 души остават под руините, в ход е акция по спасяването им.

Очаква се нова офанзива в металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол, настояват украински източници. Според Киев и Москва евакуацията на цивилни от завода е завършила.

Училището в Белогоривка е атакувано през вчерашния ден следобяд. По информация от телеграм канала на регионалния шеф на Луганска област, в постройката е имало минимум 90 души. Изпод отломките са извадени 30, някои от тях са ранени. Местната власт твърди, че съветска аероплан е пуснал бомба над образователното заведение, информацията не може да бъде доказана от самостоятелен източник.

Към момента коментар от Русия няма. Белогоривка се намира покрай Северодонецк, където сраженията през вчерашния ден бяха изключително яростни. Украинската страна чака нов взлом в стоманодобивния цех " АзовСтал ", откакто всички цивилни възрастни хора, дами и деца, са изведени от там.

Това е доказано от Украйна и Русия, само че не и от Организация на обединените нации и Червения кръст, с чиято помощ се извършваше евакуацията. Президентът Зеленски удостовери евакуацията на цивилни от " Азовстал " още веднъж сподели, че се търсят се разновидности извеждането на военните, които са към 2 000 души.

" Подготвяме се за втората част на евакуационната задача - извеждането на ранени и лекари. Разбира се, всички попълнят документи къде да бъдат ориентирани. Ако, несъмнено, тази информация е вярна. Работим и за евакуацията на нашите военни. На всички герои, които пазят Мариупол. Това е извънредно мъчно. Сигурен съм, че всички схващат къде се корени компликацията. Но ние не губим вяра. Ние не стопираме. Търсим и работещо дипломатическо решение ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Победата в Мариупол е от голямо значение за руснаците, изясняват специалисти. Не единствено поради символиката и утрешния девети май - на който се отбелязва успеха на Съветската войска във Втората международна война, само че и поради обстоятелството, че по този начин ще бъде осъществена сухопътна връзка сред анексирания Крим и Донбас, а Москва ще управлява повече от 80% от украинското крайбрежие на Черно море. По данни на съветското министерство на защитата от началото на военните дейности повече от милион и 160 хиляди украинци са се преместили в Русия. Според шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, залогът за Владимир Путин сега е голям и той взема решенията на правилото " двойно или нищо ". Струва ми се, че сега е уверен, че в случай че удвои напъните това ще докара до прогрес., сподели още Бърнс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР