Двама души са задържани като съпричастни за измама в интернет,

...
Двама души са задържани като съпричастни за измама в интернет,
Коментари Харесай

Двама души са арестувани в Търново заради измама чрез хакнат фейсбук профил

Двама души са арестувани като съпричастни за машинация в интернет, при която няколко души са превеждали пари, подведени от хакнат фейсбук профил, потвърдиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Разследването на Районното ръководство на полицията във Велико Търново, със съдействието на ГДБОП, под наблюдението на прокуратурата е почнало на 3 януари след сигнал, подаден от Росица Димитрова, шеф на Дирекция “Социални действия “ в Община Велико Търново. Тя е показала, че от нейно име непозволено са били изпращани известия в месинджър за заплащане на разнообразни суми посредством системата „ Изи пей “ на дадена сметка.

„ Много хора ми се обадиха, да попитат за какво се нуждая от такава услуга, останах изумена и осъзнах, че профилът ми е бил хакнат и на процедура съм била забъркана в лъжлива скица “, разяснява за Българска телеграфна агенция Росица Димитрова.

Имало е хора, които са изпратили пари, без да се свържат с мен и откровено се надявам след привършване на следствието и установяването на причинителите тези пари да им бъдат върнати, уточни тя и благодари за бързата работа на полицейските чиновници. Димитрова прикани всички, без значение какво доверие имат на даден човек, при сходни апели да ревизират персонално и да не се предоверяват. Нейният профил във Facebook към този момент е възобновен.

От полицията прецизираха, че двамата арестувани са в обсега на друга регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи, а следствието продължава в цялата страна. През предходната година на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново са получени четири сигнала за сходни лъжливи схеми.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР