Двама души са признати за виновни за смъртта на дете,

...
Двама души са признати за виновни за смъртта на дете,
Коментари Харесай

След 11 години: Осъдиха двама за смъртта на дете, засмукано в басейн в „Златни пясъци“

Двама души са приети за отговорни за гибелта на дете, засмукано в басейн на хотел в комплекс „ Златни пясъци “ преди 11 години. Това реши Варненският областен съд, представен от Нова ТВ. 
Прочетете още
Трагичният случай се случи на 11 юли 2011 година. Детето бе засмукано от подовия сифон на басейна. Спасителят се опитал да го извади, само че това се случило едвам след изключване на помпите. Същият ден момичето умря в болница във Варна.

Съдът призна за отговорни изпълнителя на строителството на басейна Кирил  Ябанджиев и представителя на строителния контрол Пламен Китипов, тъй като са изпълнили немарливо своите отговорности. За закононарушението им бе наложено наказване по 6 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване е отсрочено с 3 години изпитателен период.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен период. От пресслужбата на съда припомниха, че следствието на случая лиши 7 години. Обвинителният акт бе връщан два пъти на Прокуратурата поради позволени основни процесуални нарушавания в досъдебното произвеждане. Делото беше импортирано за разглеждане от съда през предходната година. В хода му бяха направени две съдебно-технически експертизи, една графологическа и бяха изслушани доста очевидци.

Първоначално Прокуратурата повдигна обвиняване на четирима мъже. Освен Ябанджиев и Китипов, като обвинени бяха привлечени проектантът на басейна, който в това време умря и спасителят, наказателното произвеждане против който бе прекъснато заради приключване на безспорната отминалост за закононарушението.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР