Двама души са починали от последиците от западнонилска треска в

...
Двама души са починали от последиците от западнонилска треска в
Коментари Харесай

Два смъртни случая от западнонилска треска в Сърбия

Двама души са умряли от последствията от западнонилска тресчица в Сърбия. Това са първите смъртни случаи от тази болест в републиката тази година, заяви в. " Телеграф ".

Съобщава се, че жертвите на заболяването са мъж и жена на възраст 63 и 50 години, които преди този момент са имали хронични болести. В допълнение, комари, носещи вируса, са открити на шест места в град Панчево, както и на две места в Белград.
 Още една жертва на Западнонилска тресчица в Испания Още една жертва на Западнонилска тресчица в Испания
85-годишна жена е умряла през днешния ден от заболяването в болница в Севиля от вируса на Западнонилска тресчица, ден откакто 77-годишен мъж ста...

Лекарите молят жителите да заобикалят тези зони, а също и да не се появяват на улицата през най -активното време за инсекти - на разсъмване и по здрачаване. Също по този начин специалистите приканват жителите да пазят домовете си с мрежи и специфични средства. Градските служби в сръбската столица разпръскват заран химикали по улиците на града от няколко дни, с цел да понижат броя на насекомите.

Десетки хора умират от западнонилска тресчица всяка година в Сърбия. За първи път заболяването е записана в Сърбия през 2012 година, от този миг 1032 души са били инфектирани в страната, 98 са умряли. Най-лошата година беше 2018 година, когато починаха 29 души, а общият брой лабораторно доказани случаи на заболяването, която се придвижва от комари, доближи 286.

Западнонилската тресчица е остро вирусно заболяване с инкубационен интервал от няколко дни до три седмици. Заболяването може да протече с увреждане на централната нервна система под формата на менингит или менингоенцефалит, както и в грипоподобна форма с главоболие, тресчица и болки в гърлото. Вирусът се популяризира основно в тропическите и субтропичните региони, само че в последно време все по-често се записва в нетропическите страни.

Вирусът визира най-вече птици, само че също по този начин хора и доста бозайници, които се заразяват след захапване от комари.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР