Двама души са починали, а 106 бяха хоспитализирани в Япония,

...
Двама души са починали, а 106 бяха хоспитализирани в Япония,
Коментари Харесай

Двама починали и над 100 души приети в болница след употреба на хранителна добавка в Япония

Двама души са умряли, а 106 бяха приети в болница в Япония, откакто банкет на хранителни добавки от фармацевтичната компания Kobayashi Pharmaceutical. Това заяви организация Киодо с позоваване на компанията и японското министерство на опазването на здравето.

На 26 март стана известно за гибелта на човек, употребявал хранителната добавкас Бени-Годжи или червен дрожден ориз на компанията. От Kobayashi Pharmaceutical обявиха, че умрелият е употребявал хранителни добавки непрестанно от април 2021 година до февруари 2024 година След това компанията разгласи евакуиране на осем добавки, употребяващи червен дрожден ориз. Представители на Kobayashi Pharmaceutical се срещнаха с членове на фамилията на умрелия, с цел да научат събитията към гибелта.

По-късно представители на Kobayashi Pharmaceutical на среща с японското министерство на опазването на здравето оповестиха за гибелта общо на двама души. След това управляващите на град Осака, където се намира централата на компанията, са инструктирани да унищожат продуктите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР