Двама души са мъртви след предполагаемо нападение на мечка гризли

...
Двама души са мъртви след предполагаемо нападение на мечка гризли
Коментари Харесай

2 убити при предполагаемо нападение на мечка гризли в канадския национален парк Банф

Двама души са мъртви след хипотетично нахлуване на мечка гризли в канадския народен парк Банф, оповестиха чиновници.

Спасителите първи са били известени за случая към 20 часа. В петък след приемане на „ предизвестие от устройство inReach/GPS, показващо офанзива на мечка “, се споделя в изказване на националния парк.

В предизвестието се споделя, че случаят е станал в региона на долината на Ред Диър Ривър в парка, който се намира в канадските Скалисти планини.

„ Канадските паркове неотложно активизираха екип за реагиране при офанзиви на диви животни, чиито членове са особено подготвени да реагират на офанзиви на диви животни “, се споделя в изказването на Националния парк Банф. „ Метеорологичните условия по това време не позволяваха потреблението на хеликоптер и екипът за реагиране пътува през нощта до мястото по земята. “

Полицейска лента блокира част от Уест Йелоустоун, Монтана, след съдбовно нахлуване на мечка през юли. Полицейска лента блокира част от Уест Йелоустоун, Монтана, след съдбовно нахлуване на мечка през юли. КЕЦИ

Екипът за реагиране дойде на мястото към 1 часа сутринта в събота и откри двама мъртви и мечка гризли, проявяваща нападателно държание, се споделя в изказването.

Персоналът на Parks Canada евтаназира мечката, „ с цел да подсигурява публичната сигурност “, а чиновници на Кралската канадска конна полиция дойдоха на мястото, с цел да оказват помощ при превозването на жертвите до Съндре, Албърта, на към 75 благи северозападно от Калгари, споделиха чиновници.

„ Това е драматичен случай и Parks Canada желае да изрази откровените си съболезнования на фамилиите и приятелите на жертвите “, се споделя в изказването.

Предполагаемото смъртоносно нахлуване на гризли в Канада се случи единствено седмици. Мечка гризли, обвързвана със гибелта на жена през юли покрай Западен Йелоустоун, беше евтаназирана в Монтана, откакто нахлу в дом през прозорец с малко и взе резервоар с кучешка храна.

През 2020 година същата мечка взе участие и в среща, която нарани човек покрай държавния парк Henrys Lake в Айдахо, Монтана Fish, Wildlife & Parks, се споделя в известие за вести.

Мъжкото малко, което беше покрай възрастното гризли, беше хванато и беше държано в Хелена в центъра за рехабилитация на диви животни на организацията, преди да бъде преместено в зоологическа градина, споделиха чиновници.

НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЙЕЛОУСТОН, УАЙОМИНГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2017/06/02: Майка Гризли и нейното малко се разхождат през поляна в Национален парк Йелоустоун. (Снимка от Will Powers/SOPA Images/LightRocket посредством Getty Images) НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЙЕЛОУСТОН, УАЙОМИНГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2017/06/02: Майка Гризли и нейното малко се разхождат през поляна в Национален парк Йелоустоун. (Снимка от Will Powers/SOPA Images/LightRocket посредством Getty Images) Will Powers/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

А предишния месец елементи от Националната гора Къстър Галатин покрай Биг Скай, Монтана, бяха затворени, откакто човек беше атакуван от мечка гризли по време на лов, споделиха чиновници.

Национален парк Банф, първият народен парк в Канада, е известна атракция за туристите, прочут със своите живописни тюркоазени води. Parks Canada отбелязва, че паркът е „ дом на стотици типове, в това число мечки гризли, вълци, лосове и доста други “.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР