Двама души са били спасени в днешния девети ден след

...
Двама души са били спасени в днешния девети ден след
Коментари Харесай

Още стават чудеса: Спасиха двама души след 198 часа под руините в Турция

Двама души са били избавени в днешния девети ден след земетресенията в Турция, откакто са прекарали под руините цели 198 часа, заяви турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Двамата са били извадени от руините в окръг Кахраманмараш ,

където беше епицентърът на разрушителните земетресения на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер.

Единият от избавените е 17-годишен юноша ,

показва Ройтерс. Телевизията излъчи фрагменти на спасители, които носят на носилки двама души към колите за спешна помощ наоколо.

И вчера спасители в Турция продължаваха да вадят живи хора от руините на земетресенията, заяви турската частна телевизия НТВ.

В осмия ден от труса в окръг Хатай бе избавено 12-годишно момче. Чудото се случи на 182-ия час след първото огромно земетресение в понеделник с магнитуд 7,7 и епицентър в региона на град Пазарджък, окръг Кахраманмараш. 

Два часа преди 12-годишният Каан Куруоглу да бъде измъкнат от руините, спасителите в Кахраманмараш съумяха да извадят и 39-годишната Хатидже Акан.

Шестгодишната Хивай Юшер също бе избавена, в 178-ия час от първия трус, от руините на жилищния си блок в Адъяман .

Видеозапис от спасяването на детето беше оповестен от здравния министър Фахреттин Коджа в обществените медии. " Винаги има вяра ", написа министърът, публикувайки видеото, на което здравни служащи питат детето дали желае плодов сок или ягодово мляко, а то дава отговор: " ягодово мляко и погача " (популярна дребна питка за закуска в Турция, бел.ред.).

В 178-ия час от земетресението в Пазарджък от руините на триетажна постройка в Хатай бе избавена и 70-годишната Нурай Гюрбюз .

Час по-рано от плена на руините беше избавен и 35-годишният Бюнямин Идаджъ в Адъяман.

В Хатай, в 177-ия час, спасителите измъкнаха от отломките и 26-годишната Деря Акдоган. Пак там, в 176-ия час, по знамение бе избавен и заклещеният в рухнала постройка Серап Дьонмез.

Няколко други хора също бяха избавени, когато вярата за разкриване на оживели от ден на ден отслабва, а на доста места в Турция издирвателните действия са към този момент прекъснати.

На заглавната фотография: Спасена жена в Адъяман, Турция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР