Двама души са били арестувани за кражбата на 13 картини

...
Двама души са били арестувани за кражбата на 13 картини
Коментари Харесай

Арестуваха двама мъже за кражбата на картините на Майстора

Двама души са били задържани за кражбата на 13 картини на Владимир Димитров-Майстора и пловдивския художник Димитър Киров, заяви Министерство на вътрешните работи.
 Намериха част от откраднатите картини на Майстора  Още 7 картини и скъпи предмети, с изключение на 9-те платна на Майстора, са откраднати в София (обновена)
Кражбата бе осъществена през празничните  дни от частния дом на правоприемник на художника. Павел Антонов – наследник на племенничка на Майстора, сподели, че от вкъщи му липсват още цигулка и предмети с нумизматична стойност. Първоначално се съобщаваше за 8, 9 и даже 16 откраднати картини. От днешното прессъобщение на Министерство на вътрешните работи излиза наяве, че те са 13.

Вчера при акция на Столична дирекция на вътрешните работи и Главна дирекция " Национална полиция " е задържан 45-годишен мъж, а през днешния ден се е предал 27-годишният му съизвършител, заяви Министерство на вътрешните работи.

На двамата е наложена 24-часова полицейска мярка за задържане. Процесуално-следствените дейности не престават.

Сигналът за кражбата бе подаден в полицията на 3 януари. След оглед стартира и издирването им. 10 от откраднатите платна бяха открити в антикварна къща в столицата. Малко по-късно бяха открити и други две и бяха арестувани двама души, които от години се занимават с търговия с културно-исторически полезности.

Според специалистите за картините са били платени над 10 000 лева, предстояло е доплащане.

Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР